Два провайдери з Одеси відключили канали «1+1 медіа»

Два провайдери з Одеси відключили канали «1+1 медіа»

5 Серпня 2022
6116
5 Серпня 2022
17:59

Два провайдери з Одеси відключили канали «1+1 медіа»

6116
Канали «1+1 медіа» відключили через завелике роялті на трансляцію, однак медіагрупа заявила, що пропонувала провайдеру лояльні умови.
Два провайдери з Одеси відключили канали «1+1 медіа»
Два провайдери з Одеси відключили канали «1+1 медіа»

Провайдери з Одеси «Сана+» та «Чорне море» припинили трансляцію частини каналів групи «1+1» через завелике роялті.

Цю інформацію «Детектору медіа» повідомив технічний директор і власник одеського провайдера «Сана+» Володимир Крупський.

З 26 липня його компанія не транслює «2+2», ТЕТ та «Плюсплюс». «1+1» та «Уніан ТБ», які транслюють марафон і надалі присутні в пакетах компаній.

За його словами, окрім «Сана+» канали групи «1+1» також відключили провайдери «Чорне море» (юридичні особи «ТРК Реноме», «Центр ТВ», «Ідеал»).

«"1+1" хотіла забагато грошей і не погоджувалась на жодні інші умови, – розказав Володимир, – Після початку війни у нас немає грошей платити роялті за договором. Наприклад, "Інтер" з нас грошей не бере, "Україна" робила знижку і ми платити 5% від ціни у договорі, StarLightMedia дали нам знижку 25% від ціни у договорі. "1+1" хотів три місяці виплату за повною ціною, далі на два місяці знижку 25%, а далі знову повно ціна. Тому ми розірвали угоду через форс-мажором, яким є війна».

Також він додав, що група «1+1» дала письмовий лист-дозвіл на трансляцію «1+1» та «Уніан ТБ».

У преслужбі «1+1 медіа» «Детектору медіа» заявили, що «від початку повномасштабного вторгнення "1+1 медіа" надає провайдерам безкомпромісні знижки на своє дистрибуційне портфоліо».

«Так, в перші місяці війни оператори транслювали телеканали зі 100% знижкою. З поступовим відновленням ділової активності ми поступово почали відновлювати часткову оплату за права (роялті), проте вона залишається в рази меншою, ніж до війни, і відповідає ринковим реаліям. Крім того, ми створили особливі умови для операторів, які знаходяться в зоні бойових дій або у приграничних з ними територіях», – повідомили у преслужбі «1+1 медіа».

У медіагрупі заявили, що відключив їх канали тільки один провайдер «Сана+», який, за словами медіагрупи, фактично має 2 ТМ («Чорне море» та ОМС). За словами медіагрупи, можна  «говорити про відключення у одного провайдера, що працює під двома торговими марками».

«Провайдер (ТМ “Чорне море” та ОМС) дійсно припинив з власної ініціативи трансляцію телеканалів групи 1+1 media, окрім телеканалів 1+1 та УНІАН ТБ, які нині транслюють телемарафон “Єдині новини”. У квітні та травні з провайдером був діалог і навіть була погоджена подальша співпраця на пільгових умовах, але в останній момент провайдер відмовився підписувати додаткову угоду і не прийняв запропоновані умови на відміну від решти провайдерів, які надають послуги в м. Одеса. У червні були спроби знайти спільну мову з провайдером, щоб все ж таки погодити запропоновані комерційні умови, але у відповідь отримали лист про припинення угоди. Зі свого боку, ми прийняли таку позицію провайдера та з метою забезпечення інформаційної безпеки надіслали у відповідь дозвільний лист на вільну ретрансляцію каналів “1+1” та "УНІАН ТБ" до кінця року. У той же час, контент групи 1+1 media доступний в більшості інших локальних провайдерів, яким ми особливо дякуємо за співпрацю та розуміння. Разом ми поступово відновлюємо ринок ТБ і впевнені, що після перемоги над рф повернемо галузь до повноцінного функціонування та розквіту. Для цього ми наповнюємо телеканали групи преміальним контентом високої якості і створюємо нові продукти, навіть в умовах війни», – заявила медіагрупа.

За інформацією «1+1 медіа», наразі їхні канали транслюють такі провайдери: платформа онлайн телебачення Київстар ТБ та інші ОТТ-провайдери, Тріолан, BRIZ, Infomir, Soho, Tenet, APC, ЛИС, НОРМА-ТВ.

Нагадаємо, за  інформацією джерел «Детектора медіа», медіагрупи здебільшого вимагають від провайдерів сплати повного роялті за січень і лютий, але при цьому надають стовідсоткову знижку за березень, коли в багатьох регіонах тривали бойові дії. У квітні оплату намагаються поновити, однак зі значною знижкою. Деякі групи дозволяють провайдерам платити хоч скількись, але для частини провайдерів і це проблематично. Детальніше про ситуацію на ринку платного телебачення у матеріалі «Як ринку платного телебачення вижити в умовах війни?».

Ілюстрація: «1+1 медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6116
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Азор
627 дн. тому
Нарешті почали позбавлятись сміття в ефірі. Провайдери розуміють що ТВ вже не відновиться навіть після війни, марафон загнав всіх в ютуб і ніхто звідти вже не вилізе
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду