Нацрада планує розглянути питання щодо квоти українських каналів для провайдерів

Нацрада планує розглянути питання щодо квоти українських каналів для провайдерів

4 Серпня 2022
1231
4 Серпня 2022
12:01

Нацрада планує розглянути питання щодо квоти українських каналів для провайдерів

1231
Робоча група збереться 15 серпня.
Нацрада планує розглянути питання щодо квоти українських каналів для провайдерів
Нацрада планує розглянути питання щодо квоти українських каналів для провайдерів

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення закликала провайдерів подавати свої пропозиції щодо квот національних програм. Адже у зв’язку з  анулюванням ліцензій у деяких каналів, зокрема у тих, що входили до медіахолдингу Ріната Ахметова, наразі декому з провайдерів важко виконати квоту щодо необхідності мати у пакетах 50% українських каналів. Про це повідомив заступник голови регулятора Олег Черниш.

За його словами, з такою проблемою зіткнулись переважно провайдери та ОТТ-платформи, які мають широкі пропозиції – близько 200 каналів.

«Просимо звертатись до Нацради з пропозиціями щодо необхідності змін пакетів програм», – сказав він.

Робоча група з цього питання збереться 15 серпня.

Нагадаємо, 11 липня Рінат Ахметов повідомив, що його інвестиційна компанія SCM виходить з медійного бізнесу.

Тоді Ахметов уточнив, що «Медіа Група Україна» відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій каналів і від ліцензій друкованих медіа в Україні, а також припинить діяльність онлайн-медіа МГУ.

Ахметов зазначив, що таке рішення є вимушеним: воно продиктовано антиолігархічним законом, який набирає чинності.

Медіахолдинг «Медіа Група Україна» об'єднує канали «Україна», «Україна 24», «Футбол 1/2/3», НЛО TV, мультимедійну платформу «Сьогодні», «Новинну Групу Україна» та інші. У березні Forbes повідомив, що Ахметов з початку повномасштабної війни втратив $9,5 млрд, однак зберіг першу сходинку у рейтингу найбагатших українців. Його статки оцінювали у $4,2 млрд.

До початку повномасштабної війни, яку розв'язала Росія, Forbes оцінював «Медіа Групу Україна» в $200 млн. Виторг медіагрупи в 2021 році – 467 мільйонів гривень, консолідований збиток – 936 мільйонів гривень. 

За інформацією джерел «Детектора медіа», для багатьох навіть у менеджменті медіахолдингу рішення Ахметова стало несподіванкою.

12 липня SCM офіційно оголосила, що розпочинає процедури припинення випуску друкованих ЗМІ та анулювання ліцензій «Медіа Групи Україна». Йшлося про всі державні ліцензії на мовлення та на провайдера програмної послуги, які були МГУ отримала від держави. Всі активи МГУ залишилися в її власності. 

21 липня Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення анулювала ліцензії телеканалів медіагрупи Ріната Ахметова.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1231
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду