Радіостанції перевиконують мовні квоти, – Нацрада

Радіостанції перевиконують мовні квоти, – Нацрада

24 Серпня 2022
2466
24 Серпня 2022
12:31

Радіостанції перевиконують мовні квоти, – Нацрада

2466
Більшість радіостанцій повністю перейшли на українську.
Радіостанції перевиконують мовні квоти, – Нацрада
Радіостанції перевиконують мовні квоти, – Нацрада

З 15 загальнонаціональних радіостанцій 11 розпочали мовлення винятково українською мовою. Про це під час засідання Національної ради з питань телебачення та радіомовлення 24 серпня розказала членкиня регулятора Олена Ніцко.

За її словами, решта радіостанцій мають мовлення близько 96%, що значно перевищує ті квоти, які встановлені законом. Схожа ситуація із трансляцією україномовних пісень.

«Збільшилася частка україномовних пісень. Колишнє "Русское радио Україна" повністю перейшло на українську мову. Також збільшилась частка вітчизняних пісень на "Нашому радіо", яке тепер дійсно відповідає своїй назві», – сказала Олена.

Раніше Нацрада проводила моніторинги квот щомісяця, але з початком війни у регулятора стало більше задач і викликів для моніторингів. Тому за останні пів року регулятор провів три моніторинги щодо квот на радіо.

Нагадаємо, згідно із законодавством, радіостанції мають вести програми українською мовою не менше 60% та мати частку україномовних пісень не менше 35%.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2466
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду