detector.media
29.03.2022 13:07
Через війну Нацрада скасувала три конкурси
Через війну Нацрада скасувала три конкурси
Сплачені як конкурсну гарантію гроші держава має повернути після завершення воєнного стану.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення скасувала рішення щодо проведення трьох конкурсів на мовлення. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 29 березня.

Це два конкурси на цифрове мовлення. Зокрема, оголошений 1 грудня 2021 року конкурс для місцевих компаній на 27 цифрових місцевих каналів у 14 областях України, який мав на меті надати можливість перейти від аналогового на цифрове мовлення. Також йдеться про конкурс на 57 цифрових програм у мультиплексі МХ-5 для місцевих і регіональних телевізійних мовників, оголошений 2 грудня 2021 року.

Також скасований конкурс на 19 FM-частот в 11 областях України, який було оголошено 29 грудня минулого року для потреб місцевого радіомовлення відповідно.

«Це має бути відтерміновано, бо рішення ми ухвалити не можемо», – сказала голова Нацради Ольга Герасим’юк.

За її словами, попередньо сплачений внесок за конкурсну гарантію буде повернений претендентам згідно заяви після завершення воєнного стану.

Що буде з конкурсами надалі, регулятор вирішуватиме після війни.

Нагадаємо, після початку наступу Росії Нацрада дозволила деяким регіональним мовникам виходити у Т2 для того, щоб посилити інформування населення.

Скріншот відео: Національна рада/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY