У Нацраді обурені російськомовним новорічним ефіром на українських каналах

У Нацраді обурені російськомовним новорічним ефіром на українських каналах

13 Січня 2022
7110
13 Січня 2022
11:22

У Нацраді обурені російськомовним новорічним ефіром на українських каналах

7110
Регулятор провів моніторинг і зараз опрацьовує його результати.
У Нацраді обурені російськомовним новорічним ефіром на українських каналах
У Нацраді обурені російськомовним новорічним ефіром на українських каналах

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення провела моніторинг святкового ефіру на українських каналах 31 грудня 2021 року та 1 січня 2022 року і реагуватиме на порушення. Про це під час засідання регулятора повідомив член Нацради Максим Онопрієнко.

«Ми розчаровані та серйозно обурені такою кількістю російськомовного наповнення у період свят. І це позиція не лише Нацради та суспільства. Стільки невдоволення глядачів та скарг ми не отримували вже давно. Мовникам слід взяти це до уваги», – сказав він.

Також Онопрієнко зазначив, що Нацрада вже має результати моніторингу і бачить основних порушників. Однак наразі триває опрацювання усіх матеріалів моніторингу, а після цього регулятор вживатиме відповідних заходів.

«Наявність такої кількості російськомовного продукту 31 грудня та 1 січня – це неприйнятно. Зараз час поважати свою аудиторію і не давати їй "советские" фільми, попсу та російськомовний контент», – додав Максим Онопрієнко.

Перший заступник голови Нацради Валентин Коваль звернув увагу, що найвищі рейтинги у згаданий період мали «1+1» та «Україна», які показували власний продукт. Хоча цей продукт також здебільшого був російськомовним.

«Ті, хто зробили ставку на радянські фільми, програли», – резюмував він.

Голова Нацради Ольга Герасим’юк додала: «Я би зробила висновок, що суспільство пішло далеко вперед і випередило своє телебачення, яке досі вважає, що радянщина досі в голові у глядачів».

Герасим'юк зазначила, що порадували на свята регіональні мовники, які пропонували своїм аудиторіям хороший український продукт.

Нагадаємо, лідером новорічної ночі, а також 31 грудня 2021 року та 1 січня 2022 року став телеканал «1+1». Святковий ефір був так само вдалим для телеканалу «Україна», який посів другу сходинку у топі новорічної ночі попри його падіння в останньому півріччі.

Ілюстрація: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7110
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Bender
803 дн. тому
Бляха як бісять недоумки, яким мало хорошого україномовного контенту. А ти його шукало? Так ні, таке шукає щось козломовне і скрізь гавкає що українського нема або лайно. І далі, таких легко зомбувати зомбоящиком і жовтими сайтиками.
Істина
803 дн. тому
Як бачите, навіть тут вата прописалась, в їхні пусті голови уже давно вата запхана, воно не хоче розвиватись, аналізувати, воно хоче жерти кацапське лайно і далі, моргенштернів, квартал, сватів і подібне. Хохли, малороси точніше
Helga
805 дн. тому
Добре, що недовго цим фріказоїдам залишилося сидіти у владних кабінетех
Кирилл
805 дн. тому
Зробіть щось якісне потім забороняйте те, що дійсно цікаво!!!Забороноти це просто!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду