«Детектор телерейтингів»: Хто лідер новорічної ночі?

«Детектор телерейтингів»: Хто лідер новорічної ночі?

4 Січня 2022
5089
4 Січня 2022
22:02

«Детектор телерейтингів»: Хто лідер новорічної ночі?

5089
Найкраща трансляція новорічної ночі — привітання Зеленського.
«Детектор телерейтингів»: Хто лідер новорічної ночі?
«Детектор телерейтингів»: Хто лідер новорічної ночі?

Лідером новорічної ночі, а також 31 грудня 2021 року та 1 січня 2022 року став телеканал «1+1». Про це свідчать показники, які «Детектору медіа» надала агенція Vizeum Ukraine (Dentsu Aegis Network Ukraine).  

Телеканал в останні роки є незмінним лідером святкового ефіру. У пік-праймі новорічної ночі за комерційною аудиторією (люди віком 18-54, вибірка міста з населенням 50 тисяч+) «Плюси» взяли частку 18,4%. Цей показник удвічі вищий за середній показник каналу у грудні 2021 року.

Також святковий ефір був вдалим для телеканалу «Україна», який посів другу сходинку у топі новорічної ночі попри його падіння в останньому півріччі. Третє місце посів ICTV. У маленьких містах усі канали топ-6 дивились дещо гірше. Втім тенденція однозначна: «1+1» з часткою 16,1% випереджає інших.

Частка топ-20 каналів у слоті 20.00-2.00 31 грудня 2021 року*

* телевізійна доба – це час з третьої години ранку по третю годину ранку. Тому 2.00 належить до 31 грудня

Найкращою трансляцією стало привітання президента Володимира Зеленського також на телеканалі «1+1» — рейтинг 10,7%, частка 25,86% за комерційною аудиторією.

Окрім привітання, українці дивились «Вечірній квартал», «Новорічну Маску» та «Дізель шоу». Показово, що на цей раз «кварталівці» обійшли «дізелевців». Найпопулярніші новини 31 грудня – «ТСН» на «1+1», випуск, який вийшов о 19:00, взяв частку 12,46%. Ще у десятці найпопулярніших програм – радянська кінострічка «Діамантова рука» від «Інтера».

Найкращі трансляції 31 грудня 2021 року

У перший день нового року «1+1» отримав високі показники за рахунок показу «Скаженого весілля» (усі три частини). Також дивились на каналі новини «ТСН» та «Вечірній квартал». Окрім «Скаженого весілля», високі показники здобув серіал «Спіймати Кайдаша», який показував СТБ. ICTV зробив ставку на «Гобіта», а Новий канал – на «Гаррі Поттера» та «Фантастичних звірів». Глядачі оцінили і цей вибір.

Найкращі трансляції 1 січня 2022 року

Дані телепанелі належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — «Комунікаційний альянс». Дані наведено для аудиторій 18+, 18–54, вибірки «Вся Україна» та «50 тисяч+» за показниками rat % і shr %. Дані Overnight. Детальніше по показниках — у глосарії ІТК. 

Скріншот відео: Офіс президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5089
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
питання Лигачовій:
835 дн. тому
чому відсутнє жодне згадування Першого? Що, Перший, що існує на суспільні гроші, в глибокій дупі?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду