detector.media
22.12.2021 12:41
Нацрада оголосила ще один конкурс на радіочастоти
Нацрада оголосила ще один конкурс на радіочастоти
На конкурс виноситься 19 частот.

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення оголосила конкурс на отримання ліцензії на мовлення з використанням вільних радіоканалів. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 22 грудня.

Конкурсна гарантія – 10% від вартості ліцензії. Якщо компанія вирішить відмовитись від участі у конкурсі, конкурсна гарантія може бути повернена тільки до завершення подання документів.

«Це останній конкурс у цьому році, який ми оголошуємо», – сказав заступник голови Олег Черниш. 

На конкурс буде виставлено 19 вільних FM-частот в 11 областях України, зокрема у Миколаєві, Вапнярці Вінницької області, Новограді-Волинському Житомирської області, Рогатині Івано-Франківської області, Новоайдарі, Петропавлівці і Щасті Луганської області, Жидачеві і Турці Львівської області, Балті Одеської області, Дубровиці і Стариках Рівненської області, Бучачі (Підзамочок), Кременці, Ланівцях і Постолівці Тернопільської області, Дворічні Харківської області, Новій Каховці і Новотроїцькому Херсонської області. Запропонована потужність, з якою мовитимуть радіостанції, − від 0,01 до 0,1 кВт.

Згідно конкурсних умов, в ефірі має бути 100% контенту українською мовою, 15% мають становити програми місцевої тематики інформаційного чи освітнього спрямування. Також дозволяється ретрансляція радіостанцій Суспільного та «Армії ФМ».

Нагадаємо, на одному з останніх радіоконкурсів регулятор розширив покриття найбільших українських радіогруп. 13 частот дісталися холдингу Анатолія Євтухова Business Radio Group. Частота в Києві — «Тавру».

UMH регулятор дав зелене світло на створення нової жіночо-молодіжної радіостанції Super padio та можливість мовити у двох обласних центрах, а радіостанції «Люкса» здобули Вінницю та Кропивницький. Також регулятор розширив покриття Суспільного радіо, роздав значну частину частот місцевим мовникам.

Ілюстрація: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY