Нацрада винесла попередження «Країні ФМ» через порушення у день жалоби

Нацрада винесла попередження «Країні ФМ» через порушення у день жалоби

2 Вересня 2021
1574
2 Вересня 2021
12:36

Нацрада винесла попередження «Країні ФМ» через порушення у день жалоби

1574
Моніторинг зафіксував відсутність хвилини мовчання, а також інформації про день пам’яті жертв політичних репресій.
Нацрада винесла попередження «Країні ФМ» через порушення у день жалоби
Нацрада винесла попередження «Країні ФМ» через порушення у день жалоби

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила попередження компанії ПрАТ «Радіокомпанія «Гала» (логотип «Країна ФМ») щодо недотримання правил мовлення у День пам’яті жертв політичних репресій. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 2 вересня.  

Перевірку радіокомпанії регулятор призначив у червні 2021 року. Моніторинг зафіксував відсутність хвилини мовчання о 12.00, а також із 06.00 до 24.00 не було інформації про день пам’яті жертв політичних репресій.

Наталія Гук, юристка компанії зазначила: «Ми визнаємо часткове порушення. Це людський фактор. Це відбулось не навмисне, а у зв’язку з життєвими обставинами».

За словами музичного редактора, він був змушений їхати до лінії розмежування з непідконтрольними територіями до Станиці Луганської, щоб передати ліки та допомогу рідним. Через це він не встиг розпланувати ефір, щоб врахувати день пам’яті. Адже лише він один знає цей софт: «Я хвилювався і не встиг зробити усі завдання, поставлені керівництвом та умовами ліцензії».

Він запевнив, що після цього випадку були зроблені висновки і заздалегідь розплановане програмування днів пам’яті та жалоби.

Член Нацради Максим Онопрієнко зазначив, що санкція застосовується до компанії, а не до людини. Музичний редактор просив покарати його замість телекомпанії.

Голова регулятора Ольга Герасим’юк уточнила чи загрожує звільнення музичному редактору від керівництва у разі отримання санкції. Він сказав, що про це мови не було.

«Ми зрозуміли, що компанія зрозуміла висновки. Було б дивно, якби людині загрожувало покарання. Це покарання не є критичним і не є загрозою для існування компанії. Ми б стояли на своєму», – сказав перший заступник голови Валентин Коваль.

Нагадаємо, у травні 2021 року Нацрада винесла попередження «Країна ФМ» через недотримання правил мовлення про день жалоби у зв’язку із трагедією у пансіонаті для літніх людей у місті Харкові.  

Фото: Tom Webster/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1574
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду