Розпочався 12-й Одеський кінофестиваль

Розпочався 12-й Одеський кінофестиваль

14 Серпня 2021
1616
14 Серпня 2021
19:35

Розпочався 12-й Одеський кінофестиваль

1616
Сьогодні, 14 серпня, в Одесі розпочався 12-й Одеський кінофестиваль, який повернувся в офлайн-формат після минулорічного онлайну.
Розпочався 12-й Одеський кінофестиваль
Розпочався 12-й Одеський кінофестиваль

Урочиста церемонія відкриття традиційно відбулася в Одеському національному театрі опери та балету. Її провели акторка та телеведуча Яніна Соколова і телеведучий Максим Сікора, який замінив анонсованого раніше ведучого Олега Панюту.

Гостів фестивалю привітала президентка ОМКФ Вікторія Тігіпко. У залі у ролі запрошеної іноземної зірки був присутній німецько-іспанський актор, режисер і продюсер Даніель Брюль.

На церемонії відкриття представили фільми цьогорічного фестивалю та оголосили членів журі. 

Із хореографічним перформенсом уже традиційно виступила команда Apache Crew, керівник якої Анатолій Сачівко дебютує цього року на Одеському кінофестивалі як режисер. 

У перший день фестивалю глядачі вже могли побачити дві стрічки: «Легенда про Зеленого лицаря» Девіда Ловері з позаконкурсної програми «Гала-прем’єри» та «Королі репу» з Національного конкурсу.

Як писав «Детектор медіа», цього року на Одеському кінофестивалі буде лише один конкурс, Національний. До нього увійшли 6 повнометражних і 8 короткометражних українських стрічок. 

Нагадаємо, церемонія закриття 12-го ОМКФ вперше відбудеться просто неба на Потьомкінських сходах. Закриватиме фестиваль 21 серпня буде стрічка «Малюк» Чарлі Чапліна, якій цьогоріч виповнюється 100 років.

Одеський міжнародний кінофестиваль триватиме до 21 серпня. Повна програма фестивалю – тут

Стежте за новинами та подіями 12-го Одеського кінофестивалю на «Детекторі медіа» за тегом ОМКФ

Фото: ОМКФ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1616
Читайте також
27.08.2021 09:31
Ярослав Підгора-Гвяздовський
«Детектор медіа»
4 323
24.08.2021 11:00
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
4 947
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду