detector.media
14.08.2021 19:35
Розпочався 12-й Одеський кінофестиваль
Розпочався 12-й Одеський кінофестиваль
Сьогодні, 14 серпня, в Одесі розпочався 12-й Одеський кінофестиваль, який повернувся в офлайн-формат після минулорічного онлайну.

Урочиста церемонія відкриття традиційно відбулася в Одеському національному театрі опери та балету. Її провели акторка та телеведуча Яніна Соколова і телеведучий Максим Сікора, який замінив анонсованого раніше ведучого Олега Панюту.

Гостів фестивалю привітала президентка ОМКФ Вікторія Тігіпко. У залі у ролі запрошеної іноземної зірки був присутній німецько-іспанський актор, режисер і продюсер Даніель Брюль.

На церемонії відкриття представили фільми цьогорічного фестивалю та оголосили членів журі. 

Із хореографічним перформенсом уже традиційно виступила команда Apache Crew, керівник якої Анатолій Сачівко дебютує цього року на Одеському кінофестивалі як режисер. 

У перший день фестивалю глядачі вже могли побачити дві стрічки: «Легенда про Зеленого лицаря» Девіда Ловері з позаконкурсної програми «Гала-прем’єри» та «Королі репу» з Національного конкурсу.

Як писав «Детектор медіа», цього року на Одеському кінофестивалі буде лише один конкурс, Національний. До нього увійшли 6 повнометражних і 8 короткометражних українських стрічок. 

Нагадаємо, церемонія закриття 12-го ОМКФ вперше відбудеться просто неба на Потьомкінських сходах. Закриватиме фестиваль 21 серпня буде стрічка «Малюк» Чарлі Чапліна, якій цьогоріч виповнюється 100 років.

Одеський міжнародний кінофестиваль триватиме до 21 серпня. Повна програма фестивалю – тут

Стежте за новинами та подіями 12-го Одеського кінофестивалю на «Детекторі медіа» за тегом ОМКФ

Фото: ОМКФ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY