Канал з Луганської області отримав перевірку Нацради через комуністичну символіку

Канал з Луганської області отримав перевірку Нацради через комуністичну символіку

16 Липня 2021
2781
16 Липня 2021
11:47

Канал з Луганської області отримав перевірку Нацради через комуністичну символіку

2781
Канал «Акцент» показав сюжет про святкування річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, де учасники заходу використовували державний прапор СРСР і п’ятикутну червону зірку.
Канал з Луганської області отримав перевірку Нацради через комуністичну символіку
Канал з Луганської області отримав перевірку Нацради через комуністичну символіку

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила перевірку ТОВ «Телерадіокомпанія «Акцент» з міста Лисичанськ Луганської області. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 15 липня.

Нацрада промоніторила канал після того як отримала скаргу від депутатів. І зафіксувала у випусках новин трансляцію 8 – 10 травня сюжет про святкування в місті Лисичанську 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Учасники цього заходу використовували символіку комуністичного тоталітарного режиму, зокрема державний прапор СРСР і п’ятикутну червону зірку.

«Оскільки законом України про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні виготовлення, поширення, публічне використання, а також пропаганда їхньої символіки заборонені, Національна рада вбачає у діях телекомпанії ознаки порушення», – йдеться у рішенні регулятора, – «Закон України «Про телебачення і радіомовлення» зобов’язує мовників дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії і забороняє розповсюджувати передачі, де заперечується чи виправдовується злочинний характер комуністичного тоталітарного або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів».

Перевірка пройде з 30 липня по 13 серпня.

Нагадаємо, Лисичанська ТРК «Акцент» належить 51 % міськраді, 49 % — ТОВ «Енергетична інвестиційна компанія» народного депутата від «Опозиційного блоку» Сергія Дунаєва. Телеканал мовить в аналоговому ефірі Лисичанська. У бекґраунді «Акценту» — звинувачення СБУ та РНБО у сприянні сепаратизму під час захоплення Лисичанська бойовиками, контроль телекомпанії волонтерами штабу АТО й конфлікт через повернення під контроль власників під час виборчої кампанії 2014 року, повернення під контроль власниківперевірка Нацради за зверненням РНБО і СБУ, втрата цифрової ліцензії.

Ілюстрація: «Телерадіокомпанія "Акцент"»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2781
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду