Лисичанську ТРК «Акцент» повернули під контроль власників, компанія незабаром розпочне роботу – секретар міськради

Лисичанську ТРК «Акцент» повернули під контроль власників, компанія незабаром розпочне роботу – секретар міськради

16 Жовтня 2014
4209
16 Жовтня 2014
20:21

Лисичанську ТРК «Акцент» повернули під контроль власників, компанія незабаром розпочне роботу – секретар міськради

4209
Лисичанську ТРК «Акцент» повернули під контроль власників, компанія незабаром розпочне роботу – секретар міськради
Лисичанську ТРК «Акцент» повернули під контроль власників, компанія незабаром розпочне роботу – секретар міськради

14 жовтня телерадіокомпанію «Акцент» повернули під контроль власності громади міста Лисичанськ (Луганська область) і незабаром вона розпочне роботу в повному обсязі. Про це повідомляється на сайті Лисичанської міськради, також цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив секретар міської ради Лисичанська Михайло Власов.

 

«14 жовтня телерадіокомпанія (ТРК) "Акцент", робота якої була заблокована невідомими людьми більше двох місяців, повернена під контроль власності громади м. Лисичанськ. На сьогоднішній день вже призначений виконуючий директор ТРК "Акцент", і незабаром телерадіокомпанія відновить свою роботу», - йдеться в повідомленні на сайті.

 

Згідно з даними єдиного держреєстру, із 7 жовтня обов'язки керівника ТОВ «ТРК" Акцент"» тимчасово виконує Анастасія Пазиняк, яка раніше працювала на підприємстві бухгалтером-касиром.

 

За словами Михайла Власова, в компанії зараз триває інвентаризація. «Працює слідча комісія від міськвиконкому, фінансового відділу міськради, а також дві людини від другого власника (ТОВ «Енергетична інвестиційна компанія», кінцевим власником якого є народний депутат Сергій Дунаєв і члени його родини - ТК). В.о. керівника ТРК намагається зв'язатися з колишніми працівниками, пропонує їм повернутися на роботу. Вже знайшовся оператор, водій, ведуться переговори щодо головного редактора... Поки журналістів ще не набрали, але думаю, найближчим часом знайдемо. Багато людей звільнилися і виїхали в інші міста. Тепер вони повертаються і зможуть знову працювати», - сказав він.

 

Михайло Власов повідомив, що згідно з попередньою оцінкою, за часи окупації Лисичанська ТРК втратила обладнання вартістю близько 500 тисяч гривень. «Ми повідомляли в міліцію, що за час, коли місто було під контролем так званого "ополчення", ЛНР та бойовика Олексія Мозгового в приміщенні міськради перебували невідомі люди. Згодом було розбито вікна, розкрадено обладнання на суму близько 500 тисяч гривень», - розповів він.

 

Він підкреслив, що офіційного директора ТРК «Акцент» ще не призначено, адже для цього кандидатуру має висунути міськрада й узгодити з другим власником на зборах. «Бухгалтер Анастасія Пазиняк тимчасово виконує ці функції, до того, як відбудеться офіційне призначення відповідно до закону. У нас є претенденти та люди, які хотіли б керувати ТРК, але комісія ще не визначилась», - зазначив секретар міськради Лисичанська.

 

Зі слів пана Власова, у зв'язку з майбутніми виборами, він має окремі доручення глави Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля і прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка. «Згідно з ними ми зобов'язані забезпечити роботу "Акцента" таким чином, щоб в ефірі мали змогу виступали кандидати від різних політичних сил, агітувати і заробляти гроші тому ж "Акценту"», - сказав він.

 

Нагадаємо, що 11 жовтня телерадіокомпанію «Акцент» намагалися захопити озброєні люди з написом «Батальйон "Айдар"». «Айдарівці» прибули до телерадіокомпанії, оскільки нібито отримали звернення окружної виборчої комісії про неможливість надання ефірного часу в ефірі ТРК «Акцент» для передвиборної агітації через те, що компанія була «захоплена» й керівництво не мало до неї доступу. Як з'ясувала «Детектор медіа», протягом останніх півтора місяців у ТРК «Акцент» працювали волонтери медіагрупи від штабу АТО Олександр Кобзар, Іван Полупанов і Вікторія Васильченко, які самотужки намагалися наповнювати ефір ТРК «Акцент».

 

Коментуючи інформацію про спробу «захоплення» ТРК «Акцент» 11 жовтня, Михайло Власов зазначив, що не вся інформація в ЗМІ відповідає дійсності: «Ніяких офіційних листів до міськради про це не надходило. Попри те, що будівля належить комунальній громаді, ані міліція, ані інші органи влади, до нас не зверталися».

 

На запитання щодо того, як вдалося вирішити конфлікт між власниками ТРК і волонтерами від штабу АТО, Михайло Власов сказав, що вдячний їм за роботу, але ТРК «Акцент» має повертатися до роботи в повному обсязі.

 

«Ми цінуємо, що волонтери штабу АТО відремонтували там усе своїми силами, вели мовлення, розповідали новини про АТО та життя міста. За це їм велике дякую і від мешканців Лисичанська, і від влади. Але ТРК все-таки слід повертатися в правове поле, бо це власність комунальної громади. Я думаю, якщо вони захочуть продовжувати працювати над ефіром ТРК, директор візьме їх у штат. На цей момент, наскільки мені відомо, після того, як змінився керівник штабу АТО, ці волонтери "Акцент" залишили», - зазначив він (цього тижня колишнього уповноваженого штабу АТО в Лисичанську Валерія Шведова замінив Сергій Ткачук).

 

«Детектор медіа» не вдалося отримати коментар нового в.о.директора ТРК «Акцент» Анастасії Пазиняк щодо подальших планів роботи цього каналу. Раніше пані Пазиняк у коментарі «Детектор медіа» назвала людей, які працювали в ТРК останній місяць, рейдерами.

 

Нагадаємо, що на думку голови Луганського обласного відділення Комітету виборців України і редактора сайту «Сегодня в Северодонецке» Олексія Свєтікова, спроба перезахоплення ТРК була здійснена з метою забрати перед виборами під свій контроль важливий ресурс, який мовить на звільнену територію Луганської області.

 

Волонтер штабу АТО, який працював у ТРК «Акцент», Олександр Кобзар заявив «Детектор медіа», що за їхнім видворенням з телерадіокомпанії стоїть народний депутат Сергій Дунаєв, який є другим кінцевим співвласником ТРК і нині знову балотується до Верховної Ради.

 

Довідка:

До 2010 року ТРК «Акцент» була комунальним підприємством, що належало Лисичанській міській раді. У листопаді 2010 року, коли мером Лисичанська був Сергій Дунаєв, КП було ліквідовано, його правонаступником є ТОВ «ТРК "Акцент"». У цій компанії, за даними єдиного державного реєстру, 51% статутного капіталу володіє Лисичанська міська рада, а 49% - ТОВ «Енергетична інвестиційна компанія». Її кінцевими власниками, у свою чергу, є Сергій Дунаєв і члени його родини. У 2012 році пан Дунаєв був обраний народним депутатом у мажоритарному округу № 107 у Лисичанську, нині він балотується на позачергових парламентських виборах у цьому ж окрузі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4209
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду