detector.media
16.07.2021 11:47
Канал з Луганської області отримав перевірку Нацради через комуністичну символіку
Канал з Луганської області отримав перевірку Нацради через комуністичну символіку
Канал «Акцент» показав сюжет про святкування річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, де учасники заходу використовували державний прапор СРСР і п’ятикутну червону зірку.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила перевірку ТОВ «Телерадіокомпанія «Акцент» з міста Лисичанськ Луганської області. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 15 липня.

Нацрада промоніторила канал після того як отримала скаргу від депутатів. І зафіксувала у випусках новин трансляцію 8 – 10 травня сюжет про святкування в місті Лисичанську 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Учасники цього заходу використовували символіку комуністичного тоталітарного режиму, зокрема державний прапор СРСР і п’ятикутну червону зірку.

«Оскільки законом України про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні виготовлення, поширення, публічне використання, а також пропаганда їхньої символіки заборонені, Національна рада вбачає у діях телекомпанії ознаки порушення», – йдеться у рішенні регулятора, – «Закон України «Про телебачення і радіомовлення» зобов’язує мовників дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії і забороняє розповсюджувати передачі, де заперечується чи виправдовується злочинний характер комуністичного тоталітарного або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів».

Перевірка пройде з 30 липня по 13 серпня.

Нагадаємо, Лисичанська ТРК «Акцент» належить 51 % міськраді, 49 % — ТОВ «Енергетична інвестиційна компанія» народного депутата від «Опозиційного блоку» Сергія Дунаєва. Телеканал мовить в аналоговому ефірі Лисичанська. У бекґраунді «Акценту» — звинувачення СБУ та РНБО у сприянні сепаратизму під час захоплення Лисичанська бойовиками, контроль телекомпанії волонтерами штабу АТО й конфлікт через повернення під контроль власників під час виборчої кампанії 2014 року, повернення під контроль власниківперевірка Нацради за зверненням РНБО і СБУ, втрата цифрової ліцензії.

Ілюстрація: «Телерадіокомпанія "Акцент"»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY