detector.media
23.06.2021 17:37
«Апостроф TV» хоче отримати ліцензію на цифровий ефір
«Апостроф TV» хоче отримати ліцензію на цифровий ефір
Власник каналу вважає найбільшою проблемою відсутність ліцензії на цифрове мовлення.

«Апостроф TV» братиме участь у конкурсі на цифрове мовлення Т2. Про це в інтерв’ю «Детектор медіа» розказав власник каналу Василь Філіпчук.

 За його словами, відсутність можливостей мовити у Т2 наразі є головною проблемою каналу: «Практично всі інтернет-провайдери нас показують. Кабельщики теж показують нас досить непогано. Ні для кого не секрет, що кабельні мережі вимагають від таких мовників, як ми, грошей за присутність у себе. Ми не маємо таких коштів, тому, відповідно, і не хочемо платити за це. Нам вдалося зайти до більше 100 кабельщиків з наявних на ринку більше ніж 850, в тому числі і до великих, без особливих фінансових вливань. Але навіть якби ми змогли зайти до 300–400 кабельних операторів, це все одно не дозволяє мати покриття, співмірне з «Інтером», «1+1» чи навіть Прямим, тому що в них є ліцензії Т2».

У разі отримання ліцензії канал має намір збільшити колектив десь до 350–400 осіб для виробництва 24/7.

Також він переконує, що його канал є вигідним бізнесом, у відповідь на закиди щодо збитковості українських каналів  пан Філіпчук каже: «Так говорять тільки люди, які не мають уявлення, про що йдеться. Телебачення, умовно кажучи, знаходиться на вершині медійної піраміди. Є декілька способів отримання прибутку на телевізійному ринку країни – і це, напевно, предмет для окремої розмови».

Нагадаємо, 19 травня президент Володимир  Зеленський підписав указ, який зокрема, вводить у дію рішення РНБО про фінансування створення загальнонаціонального мультиплексу МХ–7. Фінансувати проєкт будуть за рахунок кредитів на 490 млн грн на 5-7 років під державні гарантії в рамках забезпечення національної безпеки та оборони. Гроші підуть на побудову мультиплексу від 10 до 12 каналів. Планується, що побудову мультиплексу завершать до кінця 2021 року.

Фото: пресслужба «Апостроф TV»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY