15-й пітчинг Держкіно. День перший: шукаючи щастя та рятуючи від болю, хейту й ненависті

15-й пітчинг Держкіно. День перший: шукаючи щастя та рятуючи від болю, хейту й ненависті

15 Червня 2021
3932
15 Червня 2021
17:00

15-й пітчинг Держкіно. День перший: шукаючи щастя та рятуючи від болю, хейту й ненависті

Олеся Анастасьєва
журналістка
3932
Огляд кінопроєктів, що претендують на державну фінансову підтримку.
15-й пітчинг Держкіно. День перший: шукаючи щастя та рятуючи від болю, хейту й ненависті
15-й пітчинг Держкіно. День перший: шукаючи щастя та рятуючи від болю, хейту й ненависті

14 червня в Києві стартував другий тур (пітчинг) 15-го конкурсного відбору кінопроєктів, які претендують отримати фінансування від Держкіно України.

Сам конкурс вперше відбувається за оновленими правилами. Також оновився склад конкурсних комісій, які оцінюють проєкти у першому та другому турі. Для складу Ради з державної підтримки кінематографії, затвердженого цієї весни, 15-й відбір також стане першим.

У травні обрали загальний список експертів на два роки. З цього переліку перед кожним новим конкурсним відбором шляхом жеребкування формується склад експертів, які оцінюватимуть проєкти саме в цьому конкурсі. Для 15-го конкурсу також було сформовано склад експертних комісій. Резервні експерти мають замінити когось із основного складу, якщо експерт не зможе оцінювати проєкти з тих чи інших причин, наприклад, за станом здоров’я або через конфлікт інтересів.

Серед новацій конкурсного відбору — оприлюднення карток з оцінками та коментарями експертів без ідентифікації, після першого та другого турів. Також з’явилася комісія з фінансово-економічних питань. Вона надаватиме свою експертизу вже тим проєктам, які за рейтингами другого туру будуть направлені на розгляд Ради. І саме Рада вирішує, кому надати державне фінансування. Для цього її члени мають оцінити за низкою показників проєкти, погоджені експертами. Картки з оцінками і коментарями Ради без ідентифікації також мають бути опубліковані.

У перший день 15-го пітчингу було презентовано такі проєкти:

Анімаційні короткометражні, повнометражні фільми (мультфільми для дітей віком 6-8 років) тематичні «Безбар’єрність»

Категорію оцінювали такі експерти: Андрій Кокотюха, Олександр Бєляк, Людмила Ткачикова, Ігор Лоташевський, Сергій Мельніченко, Олена Голубєва, Олександр Авшаров.

ТОВ «Світ Незнайки» презентувало проєкт 8-хвилинного фільму «Бздюх». Режисер: Дмитро Шостак. Стислий зміст проєкту: ідучи в перший клас, клоп Клостя сподівається знайти нових друзів, а натомість зазнає цькування з боку інших комашок. Однак «бздюх» стає героєм, коли завдяки захисному запаху рятує всіх від пташки. У Держкіно автори просять загальний бюджет: 1,950 млн грн.

ТОВ «ХЕППІ ХІППІ ЛАБ» пітчингувало проєкт 8-хвилинного фільму «Муніме». Режисер: Крістіна Танащук. Автори планують розповісти історію про фантазійну подорож хлопчика Муніме і дитяче вміння сприймати реальність казково. Загальний бюджет: 5,2 млн грн. У Держкіно автори просять трохи більше 800 тис грн. на завершальний етап. Раніше проєкт здобув підтримку від УКФ.

ТОВ «Новаторфільм» презентувало проєкт 10-хвилиного фільму «Мушля для вушка». Режисер: Степан Коваль. Стислий зміст проєкту: хтось може бути не таким, як усі, але це не привід не спілкуватися. Конячка Камелія об’єднує друзів, щоб допомогти зайчику Тихому Вушку з вадами слуху почути світ. У Держкіно автори просять трохи менше загального бюджету, який складає майже 2 млн грн.

Анімаційні короткометражні фільми тематичні «30-річчя незалежності України – мультфільми для дітей  навчально-повчального характеру, міфи, казки, легенди, історії, розповіді про Україну»

Їх оцінював той же склад експертів, що й у попередній секції.

ТОВ «210 ДОБРИХ СПРАВ» представило проєкт 11-хвилинного фільму «Хуха Моховинка». Режисер: Андрій Щербак. Стислий зміст проєкту: це історія про дивне лісове створіння — Хуху Моховинку, яка маленька за віком, але доросла духом. Це тиха, спокійна розповідь про життя у природі, де немає зла, і галасливу налякану людину, яка природи не розуміє, боїться. Це дитяча історія про недитячі проблеми людини. Загальний бюджет: 2,5 млн грн. У Держкіно автори просять 2 млн грн. Раніше проєкт здобував підтримку від УКФ на девелопмент.

Два проєкти в цій категорії пітчингувало ТОВ «Новаторфільм».

Перший – проєкт 8-хвилинного фільму про життя українських сільських музикантів ХІХ століття «Жива музика». Режисер: Клим Климчук. Загальний бюджет: майже 2 млн грн. У Держкіно автори просять трохи більше 1,6 млн грн. Раніше проєкт здобував підтримку від УКФ на підготовчий період.

Другий – проєкт 7-хвилинної стрічки-казки про яблуню-колонію з містечка Кролівець «Яблуня». Режисер: Надія Лімова. У Держкіно автори просять трохи менше загального бюджету, який складає 1,6 млн грн.

ТОВ «ТОПКОНТЕНТ» презентувало проєкт 10-хвилинного фільму «Дивосвіт». Режисер: Марина Медвідь. Стислий зміст проєкту: привернути увагу до непересічного таланту української художниці Марії Примаченко, яка створила цілий мальовничий світ. Фантастичний світ тварин та навколишнього середовища, не схожий ні на що створене досі — химерний, вигадливий, несподіваний, зі справжніми почуттями та своєю філософією. У Держкіно автори просять загальний бюджет — майже 2 млн грн.

Режисер Костянтин Холодкевич разом із командою презентував проєкт 6-хвилинного фільму «Конституція для всіх: і великих, і малих», який він подав як ФОП. Стислий зміст проєкту: діти та їхній улюблений кіт на Майдані знайомляться з Конституцією та основами державного устрою. У Держкіно автори просить загальний бюджет  майже 1,4 млн грн.

ТОВ «АЛОГВІ ФІЛМС ПРОДАКШН» мав пітчингувати проєкт 7-хвилинного фільму «Лаврики», але з невідомих нам причин на пітчинг вони не прийшли.

Анімаційні короткометражні фільми-дебюти

Категорію оцінювали такі експерти: Андрій Кокотюха, Олександр Бєляк, Людмила Ткачикова, Ігор Лоташевський, Олександр Авшаров, Аліна Горлова.

Слід зазначити, що в попередні роки конкурс серед дебютантів проводили лише в секції ігрових фільмів (повнометражних і короткометражних). Цього разу дебютувати також можуть автори анімаційних робіт (повнометражних і короткометражних) та неігрових (повнометражних і короткометражних). Також відмінили раніше обов’язкову для режисера-дебютанта норму: наявність диплома режисера.

ТОВ «Новаторфільм» представило в цій категорії два проєкти.

Перший – проєкт 5-хвилинного фільму «Пилові пригоди пилососика Гоші». Режисер: Тео Курков. Стислий зміст проєкту: маленький пилососик Гоша тільки почав пізнавати світ пилу та велику квартиру, в якій він живе. Цей світ розділений на дві сторони, одна — за прибирання пилюки,  друга — за її розповсюдження/пропилювання в квартирі, в якій Гоша має знайти своє місце, та визначитися, що для нього ближче. У Держкіно автори просять трохи менше загального бюджету, який складає 1,2 млн грн.

Другий – проєкт 6-хвилинного фільму «Каракулі Каракуля». Режисер: Олена Голубова. Автори хочуть розповісти історію про Каракуля, чиє мистецтво з каракулів ніхто не розумів. У Держкіно просять трохи менше загального бюджету, який складає майже 1,5 млн. грн.

ТОВ «МИР І КО ПРОДАКШН» пітчингувало проєкт 3-хвилинного фільму «Тук тук тук». Режисер: Андрій Ковальов. Стислий зміст проєкту: фільм розповідає про долю антропоморфного кролика і його дівчини у світі електронних девайсів.  Після чергової сварки вони розходяться, але незабаром починають шкодувати про те, що трапилося. У мультфільмі герої шукають шляхи для воз'єднання, подорожуючи між ґаджетами. У Держкіно автори просять загальний бюджет — 1,450 млн грн.

ТОВ «Добранічфільм» представило проєкт 14-хвилинного фільму «Поза часом». Режисер: Андрій Кухар. Стислий зміст проєкту: офісний працівник Богдан фанатіє від своїх стареньких дротових навушників. Правда, щоразу, коли хлопець відволікається, вони починають жити власним життям та постійно заплутуються. Ця війна відкриє справжню причину прив’язаності Богдана до навушників. У Держкіно автори просять загальний бюджет: майже 1,5 млн грн.

ТОВ «Світ Незнайки» представило в цій категорії два проєкти.

Перший – проєкт 6-хвилинного фільму «Прості бажання». Режисер: Сергій Сергієнко. Стислий зміст проєкту: всемогутній джин залишається без домівки — він може зробити все що завгодно, тільки не полагодити свою лампу. Мати силу виконати будь-яке чуже бажання, але не мати можливість втілити одне-єдине власне — що може бути гірше? Мабуть, дізнатися, що ти не просто бездомний, а ще й зовсім чужий у цьому світі, бо в сьогоденній реальності немає місця для старих чудес. У Держкіно автори просять загальний бюджет — 1,4 млн грн.

Другий — проєкт 8-хвилинного фільму «Червона гілка». Режисер: Єлизавета Сенькова. Стислий зміст проєкту: розчарований у житті чоловік приборкав власні амбіції та пливе за течією, але одного дня в нього з'являється можливість реалізувати себе, і він приходить на співбесіду, де йому дають текст, який необхідно вивчити. Можливо, саме для цієї роботи він готувався все своє життя, а можливо, все це — самообман. Хоча яка різниця, якщо це робить його справді щасливим? Загальний бюджет: майже 1,7 млн грн. У Держкіно автори просять трохи менше 1,5 млн грн.

ТОВ «Борисфен-С» представило проєкт 6-хвилинного фільму «Говори зі мною». Режисер: Тетяна Кабаєва. Стислий зміст проєкту:  історія хлопчика, мама якого не справляється з важкою депресією. Син і мати міняються місцями: вона стає, мов дитина, а хлопчику не залишається нічого іншого, як зайняти місце дорослого. Це розповідь про те, про що мовчать, показана мовою образів і асоціацій, — так легше говорити про складне й болюче. Загальний бюджет: 1,2 млн грн. У Держкіно автори просять 1,1 млн грн.

ТОВ «студіо КАПІ» презентувало проєкт 7-хвилинного фільму «Місто щасливих хлопчиків». Режисерка: Юлія Шалімова. Стислий зміст проєкту:  це історія чотирьох хлопчиків, які разом будують місто із піску. Це метафора нетоксичного співіснування віросповідань різних народів і толерантного ставлення людей одне до одного незалежно від поглядів. У Держкіно автори просять загальний бюджет: майже 1,4 млн грн.

ТОВ «Директорія кіно» пітчингувало проєкт 7-хвилинного фільму «Радіолярії». Режисер: Ганна Тиха. Стислий зміст проєкту: події розгортаються в найменшому тваринному масштабі — у світі мікроскопічного планктону, чиє життя різко змінюється через розповсюдження переляканою каракатицею отруйної хмари чорнил. Серед істот, що мусять тікати з комфортного середовища, опиняється й незріла, крихка радіолярія Сіпа. Вона втрачає свою єдину подругу й навіть не намагається пересилити страх перед зовнішнім невідомим світом, доки не зустрічає Іванку — мандрівну радіолярію, яка повністю змінює її світогляд. У Держкіно автори просять загальний бюджет: 1,5 млн грн.

ФОП Сергієнко Ольга Петрівна подала на конкурс проєкт 6-хвилинного фільму «Загублене щастя». Режисер: Валерія Левенко. Стислий зміст проєкту: маленька дівчина Лізі губить іграшку — ведмедика. Ведмедика звати Щастя. Лізі вирішує самостійно вирушити на пошуки свого Щастя, яке за час мандрівки встигає потрапити до рук різних людей, які між собою пов’язані, а деякі навіть знайомі. Маленька дівчинка губиться серед дорослого світу, але нарешті батьки Лізи знаходять її — своє щастя, а вона своє — ведмедика. У Держкіно автори просять загальний бюджет: майже 1,5 млн грн.

ТОВ «ХЕППІ ХІППІ ЛАБ» пітчингувало проєкт 4-хвилинного фільму «Кіт». Режисер: Марія Озірна. Стислий зміст проєкту: комедійна драма про кота, залишеного напризволяще господарями. Він не розгубився, увірвавшись на ринок праці, та навіть сам заплатив за комунальні послуги. Загальний бюджет: трохи більше 1,6 млн грн. У Держкіно автори просять майже 1,5 млн грн.

ТОВ «Студія «Червоний собака» презентувало проєкт 7-хвилинного фільму «Сіль Землі». Режисер: Олеся Кучеренко. Стислий зміст проєкту: події фільму відбуваються на виснаженій планеті, на якій уже не залишилося ні рослин, ні тварин. Всі мешканці цієї планети є створіннями майбутнього, на їхніх скронях встановлені чіпи, через які вони все відчувають. У Держкіно автори просять загальний бюджет: 1,450 млн грн.

Також ТОВ «Маркус Фільм» мав презентувати проєкт 9-хвилинного фільму «Куток», але з невідомих нам причин на пітчинг вони не прийшли.

Ігрові короткометражні фільми тематичні «30-річчя незалежності України»

Їх оцінювали такі експерти: Олександр Галицький, Олександр Чубко, Віктор Андрієнко, Анна Соболевська, Юлія Мельник, Валерія Кальченко-Донцова, Олександра Братищенко.

Продюсер Олександр Омельянов представив проєкт 20-хвилинного фільму «Згасаюче світло», який він подав на пітчинг як ФОП. Режисер: Іван Орленко. Стислий зміст проєкту: важкопоранений солдат приходить до тями у степу, повільно помираючи від втрати крові, він споглядає природу навколо себе. Втрачаючи час від часу свідомість, він занурюється у свої дитячі спогади, які відкривають йому несподіваний зміст його дуже повільного вмирання. Останній спогад перед смертю відкриває йому красу його короткої долі, він ніби знаходить останній шматок пазлу. Загальний бюджет: 1,3 млн грн. Фільм відзнятий, і автори просять у Держкіно 285 тис грн. на монтажно-тонувальний період. Раніше проєкт виграв конкурс «Короткі зустрічі» та здобув підтримку від УКФ.

ТОВ «Фемілі Продакшен Студіо» пітчингувало проєкт 20-хвилинного фільму «ГКЧП». Режисер: Аркадій Непиталюк. Стислий зміст проєкту: під час глобальних соціально-політичних катаклізмів життя людей не припиняється. 1991 року, коли розпадався СРСР, у дитячо-юнацькому таборі народжувалися нові стосунки. У Держкіно автори просять трохи менше від загального бюджету фільму: 2 млн грн.

ТОВ «ДАЛІ БУДЕ ФІЛЬМЗ» презентувало проєкт 22-хвилинного фільму «Мій тато і все». Режисер: Іван Ясній. Стислий зміст проєкту: 6-річний Ярік, який після смерті матері виховується в дитячому будинку Краматорська, щоб запобігти всиновленню в Канаду, тікає на війну в пошуках свого тата, про якого мама колись розказувала, що він «на фронті». Через низку пригод Ярік опиняється близько лінії розмежування і знаходить солдата з таким самим прізвищем, як у нього, у військовому польовому шпиталі. Ярік настільки щиро доглядає пораненого солдата і так щемко вірить, що той, коли одужає, забере його до себе, що у солдата вперше за всю війну не вистачає мужності — щоб зізнатися хлопчику, що він йому не тато. У Держкіно автори просять загальний бюджет: майже 2 млн грн.

Андрій Рай пітчингував проєкт 20-хвилинного фільму «Блуд і Кавун», який він подав як ФОП. Режисер: Олег Волоткевич. Стислий зміст проєкту: блуд — нетрадиційний психічний стан людини, коли вона не впізнає знайому місцевість і не може визначити напрямок руху; хаотичне та безцільне ходіння на місці. Щось водить мене по колу. Треба обов’язково вийти з нього, але ніяк не виходить; я постійно повертаюсь до одного і того ж місця. Чи це все сниться? Що потрібно, щоби прокинутись? А ким я прокинуся!? У Держкіно автори просять загальний бюджет — майже 2 млн грн.

ТОВ «ЧАСТОГУСТО» презентувало проєкт 20-хвилинного фільму «Перловка». Режисер: Володимир Бакум. Стислий зміст проєкту: Пилипчуки, які за збігом обставин одружилися 24 серпня 1991 року, в день Незалежності України, готуються до святкування перлового весілля. До Києва на ювілей з’їжджаються родичі. Мати хоче примирити рідних дітей Романа та Дарину, але з Харкова приїжджає дядько Володя, якого терпіти не може Роман, свято під загрозою. У Держкіно автори просять загальний бюджет — майже 2 млн грн.

Іван Анучін пітчингував проєкт 25-хвилинного фільму «Човники», який він подав як ФОП. Режисер: Владислав Робський. Стислий зміст проєкту: 1991 рік. Розпад СРСР. Залишившись без роботи і засобів до існування, вчителька мати-одиначка їде на торгівлю за кордон, щоб заробити на лікування сина та при цьому не втратити гідності. У Держкіно автори просять загальний бюджет: 1,4 млн грн.

 Неігрові короткометражні фільми «30-річчя незалежності України»

Їх оцінювали: Олександр Чубко, Юлія Мельник, Олександр Галицький, Анна Соболевська, Станіслав Притула, Андрій Корнієнко, Олександр Омельянов. 

ТОВ «ДАЛІ БУДЕ ФІЛЬМЗ» презентувало проєкт фільму «Теплі Лиця». Режисер: Антоніна Горіна (Готфрід). Стислий зміст проєкту: фільм-спостереження за ветеранами, які проходять реабілітацію в центрі «Лісова поляна», що розташований у Пущі Водиці під Києвом. Подолати ПТСР їм допомагають шляхом роботи над відновленням теплиці.

Вероніка Крижна пітчингувала проєкт 40-хвилинного фільму «Симфонія Донбасу 2021», який вона подала як ФОП. Режисер: Олена Рубашевська. Стислий зміст проєкту:  художнє переосмислення промислової спадщини Донбасу у форматі поетичного документального кіно з метою реставрації ідентичності та відновлення культурного значення регіону в контексті України нового десятиріччя. Проєкт реалізується на підконтрольній Україні території. У Держкіно автори просять загальний бюджет — майже 800 тис грн.

ТОВ «АП ЮЕЙ СТУДІО» презентувало проєкт 20-хвилинного фільму «Перша трійка». Режисер: Олена Мошинська. Стислий зміст проєкту: телеведучий 90-х Микола Канішевський повертається на кіноекран, аби переусвідомити вплив історії телебачення 90-х на сьогодення за допомогою інших «золотих хлопчиків» українського телебачення, що стали політиками, – Олександра Ткаченка та Миколи Княжицького. У Держкіно автори просять загальний бюджет — майже 800 тис грн.

ГО «Українські соціальні проекти» пітчингувало проєкт 50-хвилинного фільму «Тримати стрій». Режисер: Валерій Гриценко. Стислий опис проєкту: фільм розповідає про збірну команду з боїв лава-на-лаву, відтворює психологічно достовірні козацькі характери, спостерігаючи за сучасними українцями. Це історія про людей, для яких козацька спадщина — то не шаровари, бунчуки, шаблі чи литаври, а передусім правила життя, вчинки, щира любов і повага до рідної історії. У Держкіно автори просять загальний бюджет — майже 800 тис грн.

Роман Синчук презентував проєкт 30-хвилинний фільму «30 років, як я розвалив союз», який він подав як ФОП. Режисер: Сергій Ілляшенко. Стислий зміст проєкту: фільм-дослідження про права людини в Радянському Союзі і в сучасній Україні на основі історії життя дисидента і політв'язня Дмитра Мазура, який після десятиліть таборів доживає віку в глухому селі на Поліссі. У Дежкіно автори просять загальний бюджет — 564 800 грн.

ТОВ «Мистецьке агентство «АРТ ВЕЛЕС» пітчингувало проєкт 25-хвилинного фільму «ЕТНОФОНІЯ. Феномен українського багатоголосся». Режисер: Тарас Грималюк. Стислий зміст проєкту: український фольклор є яскравим і дорогоцінним каменем у короні традиційних культур європейських народів. Особливо знамените українське народне багатоголосся. Як і коли з’явилося багатоголосся? Чому в одних народів воно є, а в інших — ні? У Держкіно автори просять загальний бюджет — 800 тис. грн.

ТОВ «Прем'єр-Медіа», яке мало презентувати проєкт 45-хвилинного фільму «Мрійники», відмовилися від участі в пітчингу. Режисер Олена Юдашкіна (Алимова) подякувала експертам за високі оцінки і сказала, що відмова пов’язана з прагненням уникнути подвійного фінансуванння, бо проєкт уже його має.

Наталія Пономарьова мала пітчингувати проєкт 40-хвилинного фільму «Без міфів. Студентська «Революція на граніті», який вона подала як ФОП. Але автори також відмовилися від участі в пітчингу з невідомих нам причин.

ТОВ «Атасов Фільм Тревел» презентувало проєкт 50-хвилинного фільму «Пробудження нації». Режисер: Тетяна Сучкова-Ладік. Стислий зміст проєкту: фільм представляє новітню історію України як вузол взаємопов’язаних подій і процесів, а також подає аналіз своїх думок та поглядів сучасною молоддю. У Держкіно автори просять загальний бюджет — майже 800 тис. грн.

ТОВ «Маланка Студіоз» пітчингувало проєкт 25-хвилинного фільму «Небесні мотори». Режисер: Ангел Ангелов. Стислий зміст проєкту: стрічка присвячена історії, традиціям та сучасності авіабудівної галузі України, а саме життю підприємства «Мотор Січ». У Держкіно автори просять загальний бюджет — 721 540 грн.

Неігрові телефільми

Їх оцінювали ті ж експерти: Олександр Чубко, Юлія Мельник, Олександр Галицький, Анна Соболевська, Станіслав Притула, Андрій Корнієнко, Олександр Омельянов. 

За правилами, автори телефільмів можуть просити у Держкіно половину від загального бюджету.

ТОВ «Телерадіокомпанія «Корисне ТБ» пітчингувало проєкт «З одного тіста» (як продовження проєкту «Борщ. Секретний інгредієнт»). Режисер: Дмитро Кочнев. Стислий зміст проєкту: кулінарний телепроєкт про тісто. Різні шефкухарі мають у легкій формі показати секрети приготування різних страв з борошна: вареників, янтиків, пасок. Автори проєкту просять 50% від загального бюджету — 2 млн грн. 

Наталія Пономарьова презентувала проєкт «Щедрик і Ко», який вона подала як ФОП. Режисер: Олександр Назаров. Стислий зміст проєкту: розповідь про гастролі хорової капели Олександра Кошиця на початку 20-х років минулого століття. У Держкіно (згідно з інформацією, зазначеною в заявці) автори просять загальний бюджет — 1 млн грн.

Неігрові короткометражні фільми-дебюти

Їх оцінювали такі експерти: Олександр Чубко, Юлія Мельник, Анна Соболевська, Станіслав Притула, Андрій Корнієнко, Олександр Омельянов. 

Злата Єфіменко презентувала проєкт 20-хвилинного фільму «Хочу додому», який вона подала як ФОП. Режисер: Марія Дергачова. Стислий зміст проєкту: історія про трьох безхатніх тварин. Вони перебувають в однакових умовах — на вулиці, але в кожного різна доля. Одна тварина знаходить новий дім і живе в сім’ї, друга потрапляє до притулку, а третя так і залишається жити на вулиці. У Держкіно автори просять загальний бюджет — 434 тис. грн.

Олексій Кашин пітчингував проєкт 26-хвилинного фільму «Півнів час», який він подав як ФОП. Режисер: Едуард Георгадзе. Стислий зміст проєкту: Євген стрітарт-митець, який розкриває суспільні проблеми своїми інсталяціями з півників. Однак вуличне мистецтво не довговічне, й зараз він закінчує найбільший свій проєкт «Колізей», у якому більше 10 тис. півнів, щоби вразити світ. У Держкіно автори просять загальний бюджет — 985 тис. грн.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3932
Читайте також
09.09.2021 13:00
Лєна Чиченіна
для «Детектора медіа»
5 068
18.06.2021 10:05
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
7 336
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду