15-й пітчинг Держкіно. День третій: тест на дорослість і толерантність

15-й пітчинг Держкіно. День третій: тест на дорослість і толерантність

17 Червня 2021
3781
17 Червня 2021
17:00

15-й пітчинг Держкіно. День третій: тест на дорослість і толерантність

Олеся Анастасьєва
журналістка
3781
Огляд кінопроєктів, що претендують на державну фінансову підтримку.
15-й пітчинг Держкіно. День третій: тест на дорослість і толерантність
15-й пітчинг Держкіно. День третій: тест на дорослість і толерантність

У Києві завершився другий тур (пітчинг) 15-го конкурсного відбору кінопроєктів, які претендують на фінансування від Держкіно України. Ми писали про перший і другий дні пітчингу, сьогодні розповідаємо про проєкти, які презентували в останній день.

Ігрові короткометражні фільми-дебюти

Їх оцінювали такі експерти: Юлія Мельник, Олександр Чубко, Олександр Галицький, Олександр Омельянов, Станіслав Притула, Олександра Братищенко, Анна Соболевська.

ТОВ «Добранічфільм» пітчингувало проєкт 15-хвилинної драми «Filtered». Режисерка: Анна Перепелиця. Стислий зміст проєкту: молода й амбітна дівчина Катя починає працювати модератором контенту у великій айті-корпорації. Фільтруючи заборонені відео та фото, не допускаючи емоційних травм у користувачів, героїня сама зазнає психологічної травми. За пів року «робота мрії» перетворюється на пекло. У Держкіно автори просять загальний бюджет: майже 1,5 млн грн.

ТОВ «Бед Рейвен» презентувало проєкт 14-хвилинної драми «Волонтер». Режисер: Сергій Зейналов. Стислий зміст проєкту: з початком війни в 2014 році Ігор знаходить для себе покликання – бути волонтером. Але з часом, коли зникає потреба в його допомозі, Ігор уже не може зупинитись і жага до благодійності руйнує його особисте життя. Загальний бюджет: майже 1,7 млн грн. У Держкіно автори просять майже 1,5 млн грн.

ТОВ «Мальва фільм» пітчингувало проєкт 25-хвилинної драми «Історія дівчинки». Режисер: Іван Підгірний. Стислий зміст проєкту: історія про повію, яка вступає в страшний конфлікт із церковнослужителями для того, щоб гідно поховати свою матір. У Держкіно автори просять загальний бюджет: 1,350 млн грн.

ТОВ «ЕНЕРЖІФІЛЬМ» презентувало проєкт 15-хвилинної драми «Сухарик». Режисерка: Наталія Ноєнко. Стислий зміст проєкту: 1933 рік. Село, зморене голодом. Надійка лишилась одна і мусить сама шукати шлях, як вижити. В пошуках матері Надійка стикається з усіма жахами голодомору – смертю, самогубством, самотністю й відчаєм. У Держкіно автори просять загальний бюджет: 1,5 млн грн.

ТОВ «ТОУ» пітчингувало проєкт 12-хвилинного нуару, трилера «Рев». Режисер: Ангел Ангелов. Стислий зміст проєкту: вранці десь із глибини, звідти, де ліс, він почув тужливий і моторошний рев. Намагаючись відшукати джерело таємничого звуку, батько відкриває страшну таємницю свого сина. Якою ж буде жертва на вівтар батьківської байдужості? У Держкіно автори просять загальний бюджет: майже 1,5 млн грн.

Андрій Полікашкін презентував 8-хвилинний фантастичний проєкт «Вояка», який він подав як ФОП. Режисер: Ігор Матвєєв. Стислий зміст проєкту: технології розвиваються надзвичайно швидко. Якою буде українська армія майбутнього? Високотехнологічною. Кожен чоловік у ній буде багатофунціональним воїном. Але в душі він завжди залишається хлопчиком, який сприймає таку серйозну річ як війна розвагою і пригодою. Але смерті в цій розвазі реальні. Загальний бюджет: майже 1,4 млн грн. У Держкіно автори просять 1,255 млн грн.

ТОВ «СМОЛІЙКІНО» пітчингувало проєкт 15-хвилинної драми «Комора». Режисерка: Дар’я Дрюченко. Стислий зміст проєкту: дві школярки стають об'єктами загальної ненависті. Причиною шкільного булінгу стає поцілунок. На дівчат одразу чіпляють ярлик гей-пари. Над дівчатами знущаються та зачиняють оголеними в коморі. У Держкіно автори просять загальний бюджет: 1,490 млн грн.   

ТОВ «Кіновир» презентувало в цій секції два проєкти.

Перший - проєкт 20-хвилинної іронічної драми «Куди летить камінець?». Режисер: Юрій Катинський. Стислий зміст проєкту: Аня має провести новорічне свято, аби заробити на бойлер. Проте весь план руйнує її головна проблема: Аня не вміє самостійно вести своє життя. У Держкіно автори просять загальний бюджет: майже 1,5 млн грн.

Другий - проєкт 15-хвилинної психологічної драми «Хіба то море чутно в мушлі?». Режисер: Дмитро Мар’янич. Стислий зміст проєкту: підлітки Ян і Павла вдають із себе пару: Ян гей, а Павла його «прикриває». Але дівчина по-справжньому закохана в Яна і потребує його уваги, натомість хлопець постійно уникає близькості, через що вони сваряться. У Держкіно автори просять загальний бюджет: майже 1,5 млн грн.

Поліна Герман пітчингувала проєкт 15-хвилиної трагікомедії «Не для ігор», який вона подала як ФОП. Режисер: Сергій Сілява. Стислий зміст проєкту: коли кар'єра пішла наперекосяк, а дружина з дитиною пішла до іншого, то, здавалося б, усе життя накрилося мідним тазом. Ось тільки не для головного героя, який одного прекрасного ранку прокинувся в оточенні ожилих персонажів зі свого незавершеного роману. У Держкіно автори просять загальний бюджет: 1,488 млн грн.

ТОВ «Українська кіношкола» презентувало в цій секції два проєкти.

Перший — проєкт 22-хвилинної містично-фантастичної драми «Ілюзія життя». Режисер: Роман Буянов. Стислий зміст проєкту: через надмірний контроль Віри її молодша сестра тікає з дому й потрапляє в тенета богині ілюзії Мани, яка висмоктує життя через віртуальну реальність. Для порятунку сестри Віра вперше має відпустити контроль і дати їй право вибору. У Держкіно автори просять загальний бюджет: 1,5 млн грн.

Другий — проєкт 18-хвилинної комедії «Драма в десяти сценах». Режисер: Арсеній Приліпка. Стислий зміст проєкту: історія про те, як 50-річний водій маршрутки придбав у секс-шопі мову спілкування зі своєю дружиною. У Держкіно автори просять загальний бюджет: 1,5 млн грн.

ТОВ «ЕССЕ ПРОДАКШН ХАУС» пітчингувало проєкт 25-хвилинної комедії «Оптика». Режисер: Олексій Новіков. Стислий зміст проєкту: це історія одного дня із життя Сергія Хатнього – 38-річного ветерана ООС родом зі Стрижавки, що на Вінниччині, який по завершенню контракту вирішив розпочати нове життя. А це для нього означає вкластися в бізнес у Києві, помиритися з дружиною та повернути прихильність батька, що відцурався через його участь у війні. В цей день Сергій зрозуміє, що почати нове життя неможливо. Чи стане йому мудрості відпустити те, що має стати його минулим, та мужності впорядкувати власне майбутнє? У Держкіно автори просять загальний бюджет: майже 1,5 млн грн.

ПП «ЛОГОС ФІЛЬМ ПРОДАКШН» презентувало проєкт 20-хвилинної трагікомедії «Море – це добре». Режисер: Станіслав Жирков. Стислий зміст проєкту: мрія всього життя вже не зовсім молодої матері-одиночки Олени починає збуватися: Анатолій, якого вона кохає вже більше десяти років, нарешті пішов від нелюбої дружини. Олена, її дочка Віка та Анатолій рушають у відпустку до моря. Обставини несподіваної смерті бабусі, в якої вони знімають помешкання в прибережному місті Чорноморську, перетворюють відпочинок на справжнє випробування для Олени та її близьких. У Держкіно автори просять загальний бюджет: майже 1,5 млн грн.

ТОВ «МАРКЕР МЕДІА» презентувало проєкт 28-хвилинної іронічної комедії «Оркестр». Режисер: Сергій Жадан. Стислий зміст проєкту: іронічна історія про харківську родину, яка збирається на похорон дідуся-джазмена. Несподівано невеселий привід нагадує всім про важливість родини та неперервність життя. У Держкіно автори просять загальний бюджет: майже 1,5 млн грн.

ТОВ «СІСТЕРЗ ПРОДАКШН» презентувало проєкт 17-хвилинної драми «Чучмек». Режисерка: Олександра Князева. Стислий зміст проєкту: 7-річний Сеїт, який переїхав із батьками на материкову Україну, дізнається, що в Криму помер його дідусь. Через це його батько змушений їхати на окуповану територію, де невдовзі зникає. Єдине, що лишається в Сеїта від батька, – морські камінці, які в нього відбирають місцеві розбишаки. Аби повернути їх, він ладен втратити все, адже тільки з їх поверненням він зможе повернути собі відчуття дому. У Держкіно автори просять загальний бюджет: майже 1,5 млн грн.

Олександр Захлюпаний пітчингував проєкт 15-хвилинної пригодницької драми «Виховання висотою», який він подав як ФОП. Режисери: Антон Чистяков, Роман Краснощок. Стислий зміст проєкту: чоловік середнього віку вперше в житті приміряє роль промислового альпініста й опиняється на величезній висоті. Панiчний страх, ненадійна мотузка і божевільні мешканці – все підштовхуватиме його зірватися психічно і фізично, але головна мета – великий напис на стіні будинку, який потрібно зафарбувати за будь-яку ціну. У Держкіно автори просять загальний бюджет: майже 1,5 млн грн.

ТОВ «МИР І КО ПРОДАКШН» презентувало в цій категорії два проєкти.

Перший - проєкт 15-хвилинної драми «Шкільний фотоклуб "Ракурс"». Режисер: Кирило Свєташов. Стислий зміст проєкту: радянський школяр починає захоплюватися фотографією в стилі ню, що створює юнакові чимало проблем у школі, проте схоже, що однокласниця, в яку він закоханий, бажає стати його першою моделлю. У Держкіно автори просять загальний бюджет: майже 1,3 млн грн.

Другий – проєкт 18-хвилинної драми «Ая». Режисерка: Олександра Анкудінова. Стислий зміст проєкту: літня жінка, яка живе в покинутому селі з чоловіком-тираном, повертається додому й бачить проламаний дах та мертву молоду дівчину на кухні. Прийнявши її за живу, вона починає ділитися з нею наболілим. У Держкіно автори просять загальний бюджет: 1,484 млн грн.

Андрій Забіяка пітчингував проєкт 20-хвилинної драми «Вхід і вихід вільні». Режисер: Юлія Кучук. Стислий зміст проєкту: історія маленької дівчинки, яка хоче знайти сенс життя перед тим, як на Землю впаде астероїд. У Держкіно автори просять загальний бюджет: 1,5 млн грн.

ТОВ «Трафік Філмз» презентувало проєкт 12-хвилинного трилера «Курорт». Режисер: Віталій Гавура. Стислий зміст проєкту: історія про юну дівчину Юлю, яка вплутується в нелегальний бізнес із продажу та вилову креветок у курортному містечку на півдні України. Нею керує кохання та образа на маму. Ми спостерігаємо шлях її дорослішання, розчарування в наївних ідеалах та розуміння справжніх цінностей. У Держкіно автори просять загальний бюджет: майже 1,5 млн грн.

ТОВ «Директорія кіно» пітчингувало проєкт 20-хвилинної комедійної драми «Людина, яка нікому не заздрила», яка є адаптацією однойменного оповідання Любка Дереша. Режисерка: Наталія Левіна. Стислий зміст проєкту: в гонитві за коханням Мирон зазнає поразки й ледь не зводить рахунки із життям. Тільки зустріч із панотцем Романом і юродивим Інокентієм допомагає Мирону знайти своє місце в житті і врятуватися від смерті. У Держкіно автори просять повний бюджет: майже 1,5 млн грн.

ТОВ «УКРКІНО» презентувало проєкт 13-хвилинного сюрреалістичного горрору «Інквізитор». Режисерка: Олена Поліщук. Стислий зміст проєкту: наслідки психологічного насильства у вихованні хлопчиків, надмірного контролю, турботи, страху втрат їхніх матерів особливо проявляється у поствоєнний період і діє в суспільстві не одне покоління. Саме безмежна любов до матері заважає тепер герою побудувати сім’ю, яка стала би прийнятною для суспільства. А емоційний вантаж життєвої ситуації, відмінної від його уявлень ідеалу, пробуджує в ньому агресію і слабкість маніакального садиста і жертви. У Держкіно автори просять загальний бюджет: 1,5 млн грн.

ТОВ «ЕВОС ФІЛЬМ» пітчингувало проєкт 17-хвилинної драми «Маргаритка – квітка дика». Режисерка: Людмила Горпинич. Стислий зміст проєкту: Маргарита, 47-річна продавчиня тканин, за милою усмішкою приховує незадоволеність власним життям. Але після доленосної події наважується звільнити свою внутрішню особистість і піти за мрією, всупереч протестам близьких і думці оточення. У Держкіно автори просять загальний бюджет: майже 1,5 млн грн. 

ТОВ «БОЗОНФІЛМ» презентувало проєкт 12-хвилиної трагікомедії «Ополонка». Режисерка: Анастасія Груба. Стислий зміст проєкту: молода дівчина вирішує вчинити самогубство, та випадковий рибака стає на перепоні її наміру. Він не дасть їй втопитися, вона не дасть йому рибалити. Загальний бюджет: 1,8 млн грн. У Держкіно автори просять: майже 1,5 млн грн.

ТОВ «ДІДЖІТАЛ РЕЛІДЖН» пітчингувало проєкт 20-хвилинної автобіографічної драми «Сина». Режисер і сценарист: Сергій Мисак. Стислий зміст проєкту: напередодні свого шкільного випускного головний герой Ваня та його хлопець Денис потрапляють в автокатастрофу. Денис помирає на очах у Вані. Після цього життя героя розділяється на «до» та «після». У Держкіно автори просять загальний бюджет: майже 1,5 млн грн.

Алевтина Шкляревич пітчингувала проєкт 10-хвилинної драми «Там, на дні». Режисер: Сергій Баженов. Стислий зміст проєкту: ранок, човен посеред озера. Хлопець в’яже на себе великий камінь та кидається у воду, аби знайти щось на глибині. У Держкіно автори просять загальний бюджет: майже 1,5 млн грн.

ТОВ «В'Ю ЛАБ» презентувало проєкт 18-хвилинного сімейного фільму «Братики». Режисерка: Мирослава Клочко. Стислий зміст проєкту: історія про двох братиків, світ яких складається з малого напівпідвального простору, який вони називають домом, парку, де стоїть омріяне чортове колесо, а ще магазину продуктів, де до пізньої ночі працює їхня мама. Та щодня в їхньому житті відбуваються пригоди з казковими персонажами. У Держкіно автори просять загальний бюджет: 1,5 млн грн.

ТОВ «ВІАТЕЛ» пітчингувало проєкт 20-хвилинної історичної драми «Робітня». Режисерка: Олександра Степашко. Стислий зміст проєкту: тікаючи від застарілих норм села та своєї родини, майбутня художниця Оксана Павленко опиняється в майстерні Федора Кричевського. У вирі революційних подій, коли в січні 1918 року Художню академію закрили більшовики, Оксана переходить до рідної по духу «робітні» Михайла Бойчука та входить до найпотужнішого українського мистецького напрямку того часу. У Держкіно автори просять загальний бюджет: 1,5 млн грн. Раніше проєкт здобув підтримку УКФ на підготовчий період повнометражного ігрового фільму «Оксана Павленко і Василь Седляр. Епістолярний роман». Після презентації експерт Олександр Чубок повідомив, що через те, що зараз співпрацює з компанією «ВІАТЕЛ» на іншому проєкті, не бере участі в оцінюванні проєкту «Робітня».

ТОВ «ТРУМЕН ПРОДАКШН» презентувало проєкт 7-хвилинного магічного реалізму «Віллі Ворона». Режисерка: Гаяне Джагінян. Стислий зміст проєкту: історія хлопчика Віллі, який бажав бути вороною. Щоб утвердитися в цій ролі серед людей, він намагається влаштуватися працювати в зоопарку. Але попереду багато випробувань, бо він має спочатку довести працівникам зоопарку, що він ворона, яка готова до роботи. У Держкіно автори просять загальний бюджет: майже 1,5 млн грн. Експерт Анна Соболевська повідомила, що через конфлікт інтересів не оцінюватиме цей проєкт.

Режисерка Вероніка Рєпіна презентувала проєкт 10-хвилинного фільму «Віра», який на пітчинг був поданий від ФОП Сергієнко Ольги Петрівни. Стислий зміст проєкту: історія про зародження бажання жити в той самий момент, коли відчай і знесилення володіють кров’ю та тілом людського єства. У Держкіно автори просять загальний бюджет: 1,5 млн грн.

ДП «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка» пітчингувало проєкт 20-хвилинної екопсихологічної драми «Колиска для горихвістки». Режисери: Наталія Кіт, Олександр Прищепа. Стислий зміст проєкту: управлінець маленького гірського містечка постає перед вирішенням дилеми — «підписувати чи не підписувати дозвіл щодо вирубки лісів». Територією напруження та екопсихологічного конфлікту стає лікарня, де в стаціонарі перебуває як управлінець, так і його батько, котрий схиляє сина до (не)правильного рішення. У Держкіно автори просять загальний бюджет: майже 1,5 млн грн.

ТОВ «БЕД РЕЙВЕН» презентувало проєкт 12-хвилинної драми «Кольорові сни Майстра». Режисер: Олександр Авшаров. Стислий зміст проєкту: майстру-штукатуру щоночі сниться, що він - успішний художник. Разом із палким бажанням малювати він переносить у реальне життя й проблеми, з якими стикається герой його снів. А згодом ще й стає свідком одного з найдраматичніших епізодів в історії українського мистецтва. Загальний бюджет: майже 1,8 млн грн. У Держкіно автори просять: 1,415 млн грн.

Катерина Городнича пітчингувала проєкт 25-хвилинної драми «Кульбаба», який вона подала як ФОП. Режисерка: Ірина Качалова (Бекетова). Стислий зміст проєкту: історія пошуку сенсу життя дівчини-фотографа, яка повернулася з ООС з ПТСР і не хотіла жити далі. Дивна зустріч із побратимом, який загинув пів року тому, все змінить. У Держкіно автори просять загальний бюджет: 1,320 млн грн.

ТОВ «Ай К'ю» презентувало проєкт 12-хвилинної трагікомедії «Як змінити світ». Режисерка: Оксана Іванюк. Стислий зміст проєкту: молодий випускник, Макс, влаштовується на роботу й закохується у співробітницю Марину. Він намагається справити на неї враження своїми професійними знахідками, але все йде шкереберть, адже організація, де вони працюють, має свої хитромудрі методи і покликана змінювати світ. Але чи принесе робота Макса зміни на краще? І що саме можна вважати «кращим» для світу? Загальний бюджет: 1,920 млн грн. У Держкіно автори просять: 1,440 млн грн.

ТОВ «НОВА ФІЛЬМ» пітчингувало проєкт 16-хвилинної драми «Як стати черешнею». Режисерка: Наталка Джура. Стислий зміст проєкту: маленька дівчинка Христя живе у своєму казковому світі. Вона має унікальну здібність – говорити з коровами та бачити русалок. Та коли дорослішає, розуміє, що все доросле життя будується навколо сімейних принципів, традицій та Дідової Черешні. І чим глибше родинне коріння, тим більше дівчина хоче обірвати зв’язки. Але тут стається непередбачувана трагедія. Загальний бюджет: майже 1,4 млн грн. У Держкіно автори просять: 1,047 млн грн. Раніше проєкт отримав підтримку УКФ.

ТОВ «КИЇВ СІТІ ФІЛЬМ» пітчингувало проєкт 12-хвилинної драми «93». Режисер: Олег Волоткевич. Стислий зміст проєкту: 93% бійців АТО є небезпечними для суспільства, заявляє доктор і утримує в себе пацієнта (травмованого атошніка) з екстрасенсорними здібностями. Його здібності можуть виявляти долю бійців АТО, що зникли безвісті. Відвідувачі платять доктору кошти, щоби побачитися з дивним пацієнтом та дізнатися про долі синів. У Держкіно автори просять загальний бюджет: 1,120 млн грн.

Андрій Танабаш презентував проєкт 28-хвилинної драми «Mute/Стихни», який він подав як ФОП. Режисер: Нікіта Торжевський. Стислий зміст проєкту: чорний ріелтор Антон провалює продаж чужої квартири, буквально та фігурально втративши нюх. Однак – це лише початок. Антон втрачає одне почуття за іншим, поступово розуміючи, що насправді він зовсім не на тому будував своє життя, але чи встигне він хоча би попросити прощення за скоєні ним кривди до того, як його тіло остаточно перестане відчувати що-небудь і він перетвориться на «овоч»? У Держкіно автори просять загальний бюджет: майже 1,4 млн грн.

ТОВ «Медіа Сервіс Ресурс» пітчингувало проєкт 19-хвилинної драми «11». Режисер: Павло Макарченко. Стислий зміст проєкту: успішний бізнес-тренер Влад їде в робочу подорож в одному купе з агресивним колишнім військовим. Спілкуючись, Влад дізнається не тільки про синдром ПТСР військового, а й те, що саме він є наступною жертвою свого сусіда-кілера. У Держкіно автори просять загальний бюджет: майже 1,5 млн грн. Експерт Анна Соболевська повідомила, що через конфлікт інтересів не оцінюватиме цей проєкт.

ТОВ «Пірат» презентувало проєкт 14-хвилинної сатиричної комедії «Баланс білого». Режисер: Андрій Остріковський. Стислий зміст проєкту: головний герой працює балансом білого на знімальних майданчиках. Він є незамінною частиною процесу. Жодна зйомка не розпочнеться, поки оператори не виставлять світло по його білій футболці. Його життя здавалося ідеальним, допоки на майданчику не з’являється «баланс сірого». З цього часу життя головного героя кардинально змінюється. У Держкіно автори просять загальний бюджет: 1,484 млн грн.

ТОВ «Сучасне Українське Кіно» пітчингувало проєкт 15-хвилинної трагікомедії «любоу/miłość». Режисер: Кирило Земляний. Стислий зміст проєкту: чоловік вирішує докорінно змінити своє життя, аж раптом на його шляху трапляється жінка, котрій набридло бути самотньою. У Держкіно автори просять загальний бюджет: 1,2 млн грн.

Надія Грачова презентувала проєкт 15-хвилинної соціальної драми «Незнайомка». Режисерка: Катерина Чередніченко. Стислий зміст проєкту: місцевий лікар дід Микола міг би й далі вести своє розмірене старече життя, повне згадок минулого, якби не раптово знайдена дівчина Марія, котра загадково опинилася неподалік села й абсолютно нічого про себе не пам’ятала. Саме в той момент, коли старий звикає до Марії та її постійної присутності поруч, із фронту повертається Іван, котрий закохується у знайду Марію та кличе її заміж, незважаючи на те, що про неї нічого невідомо. У Держкіно автори просять загальний бюджет: майже 1,5 млн грн.

ТОВ «Маланка Студіоз» пітчингувало проєкт 15-хвилинної комедіїмок’юментарі «Територія». Режисер: Мішель Ладес. Стислий зміст проєкту: молоді документалісти приїхали на Волинь для зйомки фільму про місцевого «сміттєвого короля» Григоровича. Для здійснення своєї ризикової ідеї хлопці вдають, що зніматимуть фільм до річниці сміттєпереробного заводу. У Держкіно автори просять загальний бюджет 1,415 млн грн.

ТОВ «Гуд Монінг Дістрібьюшн» презентувало проєкт 12-хвилинної драми «Агнозія». Режисерка: Олександра Овчаренко. Стислий зміст проєкту: Даша приїжджає в рідне містечко на могилу до своєї матері. На цвинтарі вона бачить старого батька, але не наважується до нього підійти. Вона таємно спостерігає за батьком, який живе самотньо, зі старим хворим псом. Батько відкривається Даші з невідомої раніше сторони. Нарешті вона наважується зустрітися з ним, але батько раптово зникає. У Держкіно автори просять загальний бюджет: 1,5 млн грн.

Євгеній Коваленко пітчингував проєкт 10-хвилинної комедії ситуацій «Буккросинг». Режисерка: Анастасія Іванюк. Стислий зміст проєкту: пенсіонер намагається повернути заначку в розмірі 10 тисяч, яку разом із книжкою син відніс у буккросинг. У Держкіно автори просять загальний бюджет: 1 млн грн.

ПП «ЦИФРОВА ПЛАТФОРМА» презентувало проєкт 20-хвилинного фільму «Велосипед». Режисерка: Катерина Тюріна. Стислий зміст проєкту: для десятирічної Маринки викрадення її велосипеда стає справжньою трагедією. Не дочекавшись допомоги від дорослих, дівчинка розуміє, що доведеться протистояти крадію, місцевому кримінальному авторитету, самотужки. У Держкіно автори просять загальний бюджет: майже 1,4 млн грн.

Один проєкт повнометражного неігрового проєкту, який не зміг пітчингуватися у другий день, коли, власне, й відбувався захист проєктів у цій категорії, презентували в останній день пітчингу.

Його оцінювали такі експерти: Юлія Мельник, Олександр Галицький, Олександр Омельянов, Олександр Чубко, Анна Соболевська, Станіслав Притула.

Оксана Кравцова презентувала біографічний історичний філософський нарис «Глядєлов», який вона подала від свого ФОП і режисером якого виступає. Фільм має розповісти про фотографа Олександра Глядєлова. У Держкіно автор просить загальний бюджет: майже 1 млн грн.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3781
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду