detector.media
02.06.2021 12:03
У StarLightMedia не виключають можливості створення МХ-7 у дециметровому діапазоні
У StarLightMedia не виключають можливості створення МХ-7 у дециметровому діапазоні
Чи варто розглядати МХ-7 для можливого переходу група зрозуміє після того, як знатиме усі технічні характеристики.

StarLightMedia не виключає, що держава знайде спосіб побудувати мультиплекс МХ-7 у дециметровому діапазоні. Про це у коментарі «Детектор медіа» сказав керівник дивізіону PayTV&Digital StarLightMedia Микола Фаєнгольд.

«Ми зраз вивчаємо можливості метрового діапазону. А також хочемо зрозуміти, що необхідно буде зробити домогосподарствам для того, щоб отримувати сигнал у цьому діапазоні. Після цього ми вирішимо наскільки перспективний МХ-7 для нашої медіагрупи», – сказав він.

Микола припускає, що частина дециметрових антен прийматиме метровий сигнал, однак при цьому більшій частині населення доведеться купувати метрові антени.

«Кожна медіагрупа, зокрема, й наша, виходитиме з економічної доцільності. Вона включає не лише зменшення витрат на доставку сигналу по Т2, а ще й кількість тих домогосподарств, які ми отримаємо. Тому чи варто розглядати МХ-7 для можливого переходу стане зрозуміло після того як ми зрозуміємо технічні характеристики цих ресурсів. Також не виключаю, що держава можливо знайде спосіб перевести МХ-7 у дециметровий діапазон», – додав Микола Фаєнгольд.

Нагадаємо, 19 травня президент Володимир Зеленський підписав указ, який зокрема, вводить у дію рішення РНБО про фінансування створення загальнонаціонального мультиплексу МХ–7. Фінансувати проєкт будуть за рахунок кредитів на 490 млн грн на 5-7 років під державні гарантії в рамках забезпечення національної безпеки та оборони. Гроші підуть на побудову мультиплексу від 10 до 12 каналів. Планується, що побудову мультиплексу завершать до кінця 2021 року.

Концерн РРТ обіцяє на 30–40 % знизити ціну для ринку за послуги свого майбутнього мультиплексу МХ-7.

Генеральний директор «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук заявив, що його група не  збирається йти у МХ-7, адже він будується в метровому діапазоні. Мультиплекси MX-1, MX-2, MX-3 та MX-5 «Зеонбуду» транслюються в дециметровому. Відповідно, в більшості користувачів цифрового ефіру інші антени.

Заступник голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Олег Черниш запевнив, що жодних можливостей запустити мультиплекс у дециметрових величинах не було з огляду на наявність чотирьох мультиплексів «Зеонбуду» в цьому діапазоні» та поки що непрацюючого мультиплексу «Етера».

Директор зі стратегії та розвитку бізнесу медіагрупи Федір Гречанінов бачить у запуску державного мультиплексу загрози посилення збитковості українських каналів

Фото: Дні електронних комунікацій

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY