Нацрада винесла попередження двом провайдерам з Донецької області

Нацрада винесла попередження двом провайдерам з Донецької області

14 Травня 2021
1426
14 Травня 2021
12:23

Нацрада винесла попередження двом провайдерам з Донецької області

1426
Усунути всі наявні порушення компанії мають за місяць.
Нацрада винесла попередження двом провайдерам з Донецької області
Нацрада винесла попередження двом провайдерам з Донецької області

Провайдери ПП «Дельта» з міста Курахове і ФОП Анділахая О.А. з міста Костянтинівка отримали попередження від  Національної ради з питань телебачення та радіомовлення через надання універсальної програмної послуги не в повному обсязі, ретрансляція іноземних програм, що не входять до списку адаптованих. Таке рішення регулятор прийняв на своєму засіданні 13 травня.

ФОП Анділахая О.А. в аналоговій технології розповсюджував програму Travel+adventure і ще чотири канали у цифровій технології: 2х2, Kinosat, «Супер», «ТНТ 4», які не входять до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України. ПП «Дельта» за технологією IPTV ретранслював NASA у селах Георгіївка, Дальнє, Максимільянівка та Дачне. 

Також провайдери, за інформацією Нацради, порушили загальну концепцію добору програм для ретрансляції, оскільки зменшили мінімальну частку програм вітчизняного виробництва.

Окрім цього провайдер «Дельта»  надавав універсальну програмну послугу не в повному обсязі – без чотирьох програм та розширив територію розташування (прийому) багатоканальної телемережі, що не відповідає умовам його ліцензії. Також він ретранслював канал Navigator, який має право транслюватись лише на території м. Вишневе, м. Боярка, с. Софіївська Борщагівка Київської області в мережі оператора телекомунікацій ТОВ «Максимум-нет», м. Боярка Київської області.

А ФОП Анділахая О.А. транслював 9 програм, які не передбачені у ліцензії.

Усунути порушення компанії мають за місяць.

Нагадаємо, у березні 2021 року Нацрада оновила положення про скасування санкції «оголошення попередження». В оновленому положенні визначається порядок досудового скасування санкції «оголошення попередження», застосованої Нацрадою до ліцензіатів-порушників.

Ілюстрація: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1426
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду