У Косово через пандемію зникли друковані ЗМІ

У Косово через пандемію зникли друковані ЗМІ

5 Травня 2021
2555
5 Травня 2021
14:53

У Косово через пандемію зникли друковані ЗМІ

2555
До березня 2020 року в Косово було п'ять щоденних газет.
У Косово через пандемію зникли друковані ЗМІ
У Косово через пандемію зникли друковані ЗМІ

У Косово з початку пандемії коронавірусної інфекції перестали виходити друковані газети, залишилися лише веб-версії. Про це повідомило АР.

«Зупинив друк преси локдаун. На місяці люди застрягли вдома, не могли вийти на вулицю в пошуках газет, і відповідно реклама зменшилася. А люди звернулися до смартфонів та телевізорів», – йдеться в повідомленні.

Журналіст, очільник Асоціації друкованих ЗМІ Імер Мушколай сказав, що пандемія стала «останньою краплею, перетворивши Косово на єдину країну в Європі без щоденних газет».

До березня 2020 року в Косово було п'ять щоденних газет.

Головний редактор газети Koha Ditore Агрон Байрамі повідомив, що хотів би повернутися до друку. «Багато, ймовірно, більше людей старшого покоління все ще хочуть читати газету фізично, торкатися її як паперу, – вважає він. – Але на даний момент це неможливо з економічної точки зору».

За його словами, Koha Ditore стикнулося з проблемою, намагаючись «навчити людей, для яких вони мають працювати, платити за новини, які вони отримують».

Нагадаємо, на журналістів порталу Insajderi тричі нападали за п'ять років. У серпні 2017 року в Приштині напали на директора видання Insajderi Паріма Оллюрі біля його будинку. За два місяці, 13 жовтня 2017 року, у кафе в Приштині стався жорстокий напад на відомого місцевого журналіста-розслідувача, головного редактора Insajderi Вехбі Каджтазі. У ніч на 25 лютого 2021 року троє людей в масках побили журналіста-розслідувача онлайн-порталу Insajderi Вісара Дурічі, який повертався додому за межами столиці Приштини.

Фото: Еxpress

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2555
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду