Нацрада внесла  канал «Динамо» з латвійською ліцензією до переліку адаптованих

Нацрада внесла канал «Динамо» з латвійською ліцензією до переліку адаптованих

25 Березня 2021
1591
25 Березня 2021
12:59

Нацрада внесла канал «Динамо» з латвійською ліцензією до переліку адаптованих

1591
Також регулятор дозволив трансляцію іспанського каналу KinoKazka та Fashion&style 4k з естонською ліцензією.
Нацрада внесла  канал «Динамо» з латвійською ліцензією до переліку адаптованих
Нацрада внесла  канал «Динамо» з латвійською ліцензією до переліку адаптованих

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення внесла до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення, телеканал FC Dinamo Kyiv TV. Таке рішення регулятор прийняв на своєму засіданні 25 березня.

Канал футбольного клубу «Динамо» має ліцензію Латвійської Республіки. його представляла компанія ТОВ «Поверхность-інвест». Телеканал має намір здійснювати цілодобове мовлення українською та російською мовами, одночасно у якості HD та SD. Ліцензія передбачає мовлення у кабелі, на супутнику та ОТТ/IPTV.

За словами члена Нацради Максима Онопрієнка, на каналі є рекламні ролики, які з огляду на бренди, орієнтовані на українську аудиторію. Втім представники каналу запевнили регулятора, що реклама виходитиме лише якщо за її трансляцію сплачено юридичній особі України. Це відбуватиметься через українську компанію ТОВ «Поверхность-інвест».

Саме тому регулятор зобов’язав  згадану компанію забезпечити технічними засобами для постійного моніторингу за дотримання законодавства.

Заступник голови Нацради Олег Черниш зазначив, що йому прикро, адже футбольна команда, за яку він вболіває з дитинства, проліцензувалась у Латвії. На відміну від каналу футбольного клубу «Шахтар».

Нагадаємо, про запуск власного телевізійного каналу футбольний клуб «Динамо» повідомив наприкінці грудня 2020 року.

Як вже писав «Детектор медіа», деякі українські канали авторизуються, реєструються або ліцензуються в регуляторів в інших країнах Європи, і на український ринок приходять уже як іноземні мовники. Таким чином мовники не мають зобов’язань щодо дотримання положень про квоти та дні пам’яті і жалоби. Детальніше у матеріалі «Українські тематичні канали: мігруй, якщо не любиш квоти (+інтерактив)».

На відміну від «Динамо», футбольний клуб «Шахтар» проліцензував свій канал в Україні. У лютому 2020 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила видати ПрАТ «Футбольний клуб “Шахтар”» ліцензію на кабельне мовлення за технологією ОТТ. 15 квітня розпочалось тестове мовлення

Також регулятор на своєму засіданні вніс до списку адаптованих ще два канали: Kinokazka, який належить Tres Amigos Films S.L. і має ліцензію Іспанського Королівства, та Fashion&style 4k, належить Central Media Distribution Oü, ліцензія видана естонським регулятором. Перший мовник є дитячим каналом, який цілодобово транслює популярні казкові та фантастичні серіали, анімаційні та художні фільми для перегляду дітьми та сім’єю. Він поширюватиметься через цифровий кабель DVB-C та IPTV.

Другий мовник про моду та стиль життя. Сигнал мовлення на території України буде поширюватися через кабель та інтернет (ір-протокол). Реклами та передач із обмеженим доступом в ефірі телеканалу не має.

Ілюстрація: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1591
Читайте також
25.02.2021 17:39
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 720
13.02.2020 11:48
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
4 379
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду