detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
25.02.2021 17:19
Нацрада просить суд анулювати ліцензію «Останнього бастіону»
Нацрада просить суд анулювати ліцензію «Останнього бастіону»
Причина – канал відмовився надати документи для перевірки.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення звернеться до суду щодо анулювання ліцензії полтавського телеканалу «Останній бастіон» через  відмову у проведенні позапланової перевірки. Таке рішення регулятор прийняв 25 лютого під час свого засідання.

Перевірку регулятор призначив торік на основі результатів моніторингу, який зафіксував відсутність супутникового мовлення за вказаними в ліцензії параметрами.

«Для проведення перевірки треба було надати документи. Компанія їх не надала посилаючись на ковід, карантин та самоізоляцію. Але саме тому перевірка була безвиїзною і чому не можна було надати документи незрозуміло. Ненадання документів є відмовою у проведенні перевірки. А це підстава до звернення до суду щодо анулювання ліцензії», – сказав член Нацради Максим Онопрієнко.

Голова Нацради Ольга Герасим’юк зазначила: «Ми знаємо, що «Останній бастіон» ніколи особливо і не працював. Його під час президентських виборів чомусь намагались визнати мовником, яким він фактично не був».

Нагадаємо, під час моніторингу з 15 по 18 червня 2020 рокуНацрада зафіксувала відсутність супутникового мовлення за вказаними в ліцензіях параметрами полтавського телеканалу «Останній бастіон» (ТОВ «Останній бастіон»).

У січні 2020 року Нацрада анулювала ліцензію телеканалу «Останній бастіон» на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 у чотирьох населених пунктах Полтавської області: Іскрівка, Кобеляки, Красногорівка і Переліски. Планова перевірка зафіксувала, що канал не розпочав мовлення протягом року з дня видачі ліцензії.

 

Ілюстрація: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY