detector.media
22.12.2020 13:14
«Датагруп» купує провайдера Volia
«Датагруп» купує провайдера Volia
Угода буде офіційно оформлена після схвалення з боку регуляторних органів. Очікується, що після інтеграції об’єднаний бізнес буде генерувати більше ніж $130 млн виручки.

Національний оператор фіксованого зв’язку та цифрових послуг України «Датагруп» домовилася про придбання 100% провайдера телекомунікаційних Volia («Воля»). Про це повідомляє сайт фонду EEGF II Horizon Capital, який є єдиним фінансовим інвестором «Датагруп».

EEGF II Horizon Capital надає повну підтримку для цієї угоди. Компанія має частку 96,13% «Датагруп», а ще 3,87 % належить генеральному директору оператора Михайлу Шелембі.

Наразі ТОВ «Воля-кабель» опосередковано належить низці іноземних інвестиційних фондів і приватних банків: Providence Equity Partners (34,7%), SigmaBleyzer (11,7%), Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та іншим.

Засновниця та головна виконавча директорка Horizon Capital Олена Кошарна зазначила, що об’єднання цих компаній, кожною з яких володіє фонд прямого інвестування, була давньою мрією Horizon Capital і «Датагруп»: «Як "Датагруп", так і Volia працюють у сильно фрагментованих галузях, що історично означало обмежений інтерес інвесторів та обсяг інвестицій. Масштаб має дуже велике значення, коли мова йде про телекомунікаційну інфраструктуру, щоб відповідати вимогам зростаючої діджиталізації країни, а це потребує значних капіталовкладень для модернізації та розширення як мережі доступу, так і національної оптоволоконної інфраструктури. Виграють від цього злиття споживачі України та країна в цілому, оскільки Україні потрібні значні інвестиції в інфраструктуру, щоб відповідати вимогам епохи цифрових технологій».

Генеральний директор та акціонер «Датагруп» Михайло Шелемба переконаний, що об'єднання компаній  дозволить інвестувати у модернізацію мереж та відкриє нові можливості для співробітників. «Кожна компанія обслуговує різні сегменти ринку: "Датагруп" є лідером B2B-сегмента, лише 15% доходів якої приносить B2C, тоді як Volia – лідер у сегменті B2C, що отримує менш ніж 5 % своїх доходів від B2B-клієнтів. Після інтеграції об’єднаний бізнес буде генерувати більше ніж 130 мільйонів доларів виручки та 50 мільйонів доларів EBITDA, з одним з найнижчих коефіцієнтів заборгованості серед великих телекомунікаційних компаній у регіоні Центрально-Східної Європи. Ми сподіваємось, що ця угода дозволить залучити інвестиції в інфраструктуру України як з боку вітчизняних, так і з боку міжнародних інвесторів», - сказав він.

Генеральний директор компанії Volia Антон Дзюбенко додає, що об'єднання – це безпрограшний варіант для всіх: як для Volia та «Датагруп», так і для усієї країни: «Оскільки високі темпи зростання та операційна ефективність принесуть більше податків та переваг суспільству. Більш того ця угода сприятиме впровадженню урядової ініціативи з  досягнення світового лідерства у наданні високоякісних цифрових послуг для своїх громадян».

Нагадаємо, Volia — новий бренд провайдера ТОВ «Воля-кабель», який раніше працював під назвою «Воля».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY