detector.media
15.12.2020 13:22
Суд відмовив Савіку Шустеру в задоволенні позову проти Ігоря Коломойського
Суд відмовив Савіку Шустеру в задоволенні позову проти Ігоря Коломойського
Шевченківський районний суд Києва залишив без задоволення позов телеведучого Савіка Шустера до олігарха та власника «1+1» Ігоря Коломойського про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

Про це йдеться в рішенні суду від 14 грудня, копію якого поширив «ТСН».

Співвідповідачами у цій справі також є «Українська правда» та керівник видання Олена Притула. Бо Савік Шустер позивався до Ігоря Коломойського щодо спростування інформації з інтерв’ю пана Коломойського «Українській правді».

Ведучий вимагав спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди на суму 10 млн грн, які Савік Шустер, у разі виграшу в суді, збирався витратити на ремонт дороги. За словами адвоката Ярослава Романчука, йшлося про спростування інформації про те, що «Савік Шустер студія» брала гроші з учасників її програми, коли вона виходила на «1+1».

Повний текст рішення буде оприлюднений через 10 днів.  Воно може бути оскаржене в апеляційній інстанції упродовж тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

«Детектор медіа» звернувся до шеф-редакторки «Шустер online» Дарії Тарасової за коментарем Савіка Шустера і чекає на відповідь. Додзвонитись до ведучого поки що не вдалося.

Нагадаємо, конфлікт між Савіком Шутсером та Ігорем Коломойським розпочався 20 вересня 2019 року, коли телеведучий у прямому ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» посварився з бізнесменом та повідомив, що подаватиме на нього до суду.

Савік Шустер нагадав про конфлікт із каналом Коломойського, а саме: у 2015 році він підписав контракт на три роки з каналом «1+1», проте після двох випусків його програму зняли з ефіру. Також телеведучий вказав, що Ігор Коломойський звинуватив його в тому, що він нібито брав гроші з гостей програми за участь в ній. Начебто саме через це програму було знято з ефіру. При цьому, стверджував Коломойський, Савік Шустер отримав наперед гроші за 10 передач, хоча вийшло лише дві.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY