Нацрада перевірить ще одну компанію групи «1+1 медіа» щодо власності

Нацрада перевірить ще одну компанію групи «1+1 медіа» щодо власності

11 Грудня 2020
2791
11 Грудня 2020
16:33

Нацрада перевірить ще одну компанію групи «1+1 медіа» щодо власності

2791
Раніше призначили перевірки інших 12 компаній групи.
Нацрада перевірить ще одну компанію групи «1+1 медіа» щодо власності
Нацрада перевірить ще одну компанію групи «1+1 медіа» щодо власності

10 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову безвиїзну перевірку ще однієї компанії з групи «1+1 медіа» щодо структури власності – ТОВ «ТРК “ТЕТ-Полтава”» з міста Полтави (це радіостанція з позивним «106,8 ФМ»).

Ще в червні Нацрада отримала звернення ГО «Центр протидії корупції» та колективне звернення ГО «Інститут масової інформації», «Детектор медіа» та «Інститут демократії ім. Пилипа Орлика» щодо перевірки прозорості власності компаній «1+1 медіа». Зі звернень та зі ЗМІ Нацраді стало відомо, що кінцевим бенефіціарним власником офшорної компанії Bolvik Ventures Ltd, що входить до структури власності компаній «1+1 медіа», є дружина одного з лідерів «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука Оксана Марченка. Тоді як у поданих до Нацради документах станом на 31 грудня 2019 року власником Bolvik Ventures Ltd із часткою 100% через Menealos Sazos зазначений Ігор Суркіс.

Перевірка ТРК «ТЕТ-Полтава» має пройти з 24 грудня по 14 січня. Також Нацрада зобов’язала компанію до 30 грудня надати оновлену інформацію про структуру власності та актуальні документи, що підтверджують належність іноземних юридичних або фізичних осіб корпоративних прав у суб’єкті інформаційної діяльності.

Нагадаємо, 12 листопада Нацрада призначила позапланові безвиїзні перевірки 12 ліцензіатам групи «1+1 медіа» щодо прозорості власності: ТОВ «ТРК “Студія 1+1”» («1+1»), ПрАТ «Телекомпанія ТЕТ» (ТЕТ), ТОВ «Гравіс-кіно» («2+2»), ТОВ «Рєал істейт-ТВ» («2+2», «Бігуді»), ТОВ «ТРК “Алекс ТВ”» («УНІАН»), ТОВ «ТРК “Кварц”» («УНІАН»), ТОВ «ТРК “ТЕТ-Дніпропетровськ”» («УНІАН»), ТОВ «ТРК “ТБ Стимул”» («2+2»), ТОВ «Компанія ІРТК “ТОР”» («2+2»), ТОВ «Так ТВ+» («2+2»), ТОВ «ТРК S-ТЕТ» (УНІАН), ТОВ «ТРК “Жиса”» («2+2»). Ці перевірки мали пройти з 26 листопада по 10 грудня. Також регулятор зобов’язав компанії до 1 грудня надати оновлену інформацію про структуру власності та актуальні документи.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2791
Читайте також
12.11.2020 13:54
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 519
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду