detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
11.12.2020 16:33
Нацрада перевірить ще одну компанію групи «1+1 медіа» щодо власності
Нацрада перевірить ще одну компанію групи «1+1 медіа» щодо власності
Раніше призначили перевірки інших 12 компаній групи.

10 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову безвиїзну перевірку ще однієї компанії з групи «1+1 медіа» щодо структури власності – ТОВ «ТРК “ТЕТ-Полтава”» з міста Полтави (це радіостанція з позивним «106,8 ФМ»).

Ще в червні Нацрада отримала звернення ГО «Центр протидії корупції» та колективне звернення ГО «Інститут масової інформації», «Детектор медіа» та «Інститут демократії ім. Пилипа Орлика» щодо перевірки прозорості власності компаній «1+1 медіа». Зі звернень та зі ЗМІ Нацраді стало відомо, що кінцевим бенефіціарним власником офшорної компанії Bolvik Ventures Ltd, що входить до структури власності компаній «1+1 медіа», є дружина одного з лідерів «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука Оксана Марченка. Тоді як у поданих до Нацради документах станом на 31 грудня 2019 року власником Bolvik Ventures Ltd із часткою 100% через Menealos Sazos зазначений Ігор Суркіс.

Перевірка ТРК «ТЕТ-Полтава» має пройти з 24 грудня по 14 січня. Також Нацрада зобов’язала компанію до 30 грудня надати оновлену інформацію про структуру власності та актуальні документи, що підтверджують належність іноземних юридичних або фізичних осіб корпоративних прав у суб’єкті інформаційної діяльності.

Нагадаємо, 12 листопада Нацрада призначила позапланові безвиїзні перевірки 12 ліцензіатам групи «1+1 медіа» щодо прозорості власності: ТОВ «ТРК “Студія 1+1”» («1+1»), ПрАТ «Телекомпанія ТЕТ» (ТЕТ), ТОВ «Гравіс-кіно» («2+2»), ТОВ «Рєал істейт-ТВ» («2+2», «Бігуді»), ТОВ «ТРК “Алекс ТВ”» («УНІАН»), ТОВ «ТРК “Кварц”» («УНІАН»), ТОВ «ТРК “ТЕТ-Дніпропетровськ”» («УНІАН»), ТОВ «ТРК “ТБ Стимул”» («2+2»), ТОВ «Компанія ІРТК “ТОР”» («2+2»), ТОВ «Так ТВ+» («2+2»), ТОВ «ТРК S-ТЕТ» (УНІАН), ТОВ «ТРК “Жиса”» («2+2»). Ці перевірки мали пройти з 26 листопада по 10 грудня. Також регулятор зобов’язав компанії до 1 грудня надати оновлену інформацію про структуру власності та актуальні документи.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY