«Київ» розпочав технічну модернізацію вартістю 27 млн грн та готується до HD-мовлення (ВИПРАВЛЕНО)

«Київ» розпочав технічну модернізацію вартістю 27 млн грн та готується до HD-мовлення (ВИПРАВЛЕНО)

1 Грудня 2020
3776
1 Грудня 2020
16:46

«Київ» розпочав технічну модернізацію вартістю 27 млн грн та готується до HD-мовлення (ВИПРАВЛЕНО)

3776
Витрати на переїзд у новий телецентр і технічне переоснащення взято з бюджету каналу, який був виділений у 2020 році на капітальний ремонт, - це близько 27,048 млн гривень.
«Київ» розпочав технічну модернізацію вартістю 27 млн грн та готується до HD-мовлення (ВИПРАВЛЕНО)
«Київ» розпочав технічну модернізацію вартістю 27 млн грн та готується до HD-мовлення (ВИПРАВЛЕНО)

Телеканал «Київ» розпочав технічну модернізацію, кошти на які виділено з міського бюджету на капітальний ремонт каналу. Про це повідомляє пресслужба мовника.

Насамперед цього року канал переїхав зі старого аварійного будинку на Хрещатику, в якому знаходився багато років, у новий телецентр на Подолі.

Також канал придбав нову систему автоматизації ефіру VSN і вже завершив її інсталяцію. До цього компанія працювала на програмному забезпеченні, встановленому багато років тому, з дуже обмеженим функціоналом. Нова ж система дозволяє автоматизувати всі робочі процеси: рекламні прояви, анонсування, прямоефірні включення тощо.

«Тепер у нас з'явилася можливість анонсувати події наживо в поєднанні з графічними шаблонами, підготовленими заздалегідь. І немає необхідності задіяти, як раніше, відділ дизайну або монтажки. Нова автоматизація дозволить нам вести мультиплатформенне мовлення, розділяти потоки на ефірне всередині України, зарубіжне та YouTube згідно з тематичними обмеженнями», - каже головний інженер Андрій П'ятницький.

Також телеканал «Київ» модернізує в цьому році свою апаратну (АСБ) графічною системою оформлення прямоефірного продукту Vizrt, яку використовують лідери світового телемовлення, такі як ABC, CBS, Fox, CNN, BBC та Sky News і деякі українські телеканали. Цей комплекс буде відповідати за всю графіку каналу - погода, трафік, термінова інформація, анонсування, зворотний зв'язок з глядачами, інтеграція з сайтом і соцмережами. Vizrt інтегрований у новинну систему каналу Octopus і дозволить журналістам формувати сюжети з графічним оформленням відразу на своїх робочих місцях.

«Київ» отримав нову комутаційну матрицю та інше обладнення, яке допоможе каналу незабаром перейти на HD-мовлення.

Окрім цього, найближчим часом зміниться й оформлення студії - з'явиться відеостіна, що складається з 18 моніторів (6 на 3 моніторів розміром 7,5 на 2 метри) з можливістю одночасного відображення 4-х прямоефірних незалежних потоків інформації (наприклад, з місць подій у місті). І з кожним з них зможуть спілкуватися ведучі в студії. Також стіна буде підключена до системи оповіщення центру надзвичайних ситуацій КМДА.

«Новий зміст вимагає нових інструментів. У минулі роки освоювалися істотні бюджети, але або пріоритети були неправильними, або у фокусі були, скажімо, не інтереси каналу на першому місці. І за фактом канал технічно дуже відстав. Якщо в минулому році у каналу не було коштів на капітальний розвиток, то у 2020-му довелося зробити неможливе: вмістити в стандартний річний бюджет витрати на революційний технологічний стрибок, який просуне канал на роки вперед», - розповів керівник телеканалу «Київ» Юрій Лященко.

Усі ці витрати взяті з бюджету каналу, який був виділений у 2020 році на капітальний ремонт - за повідомленням пресслужби, це близько 27,048 млн ​​гривень. У цю ж в суму, крім витрат на переїзд, автоматизацію, відеостіну і Vizrt, входить купівля декорацій, облаштування телевізійних і радіопавільйонів, радіопродакшн, закупівля ще більшої кількості LiveU, відеокамер, дронів тощо.

Все обладнання надійде у грудні. «На повне освоєння всього функціоналу, як показує практика, потрібно від 6 до 9 місяців», - зазначив Андрій П'ятницький.

На закупівлю обладнання та облаштування нового офісу комунальна телекомпанія проводила і проводить тендерні процедури через систему Prozorro. Частина тендерів ще триває. Серед тих, що вже завершилися, за даними Prozorro:

«Оскільки ми комунальний канал, і в київської громади немає зайвої "нерозмінної купюри" в 6 млн доларів (саме стільки, за чутками, на українському ринку коштує запуск інформаційного телеканалу), доводиться домагатися необхідного функціоналу, оперуючи в рази менш скромним ресурсом. Тому, наприклад, ми відмовилися від віртуальної студії, оскільки наше завдання - швидше бути там, де відбуваються новини, а не розгортати "танчики" в повному масштабі в студії, – каже Юрій Лященко. – Через епідемію цього року не запускалося багато нових телеканалів, і на ринку закупівель не було великої конкуренції. За цей рік ми якісно змінилися за змістом. І завдяки новому інструментарію вже скоро наші глядачі зможуть оцінити і нову якість картинки».

Нагадаємо, канал «Київ» планує провести дослідження аудиторії через те, що піплметричне дослідження телеаудиторії компанії Nielsen не є репрезентативним для місцевих та регіональних телеканалів.

Виправлено: спершу в заголовку та в новині було наведено іншу суму бюджету на капітальний ремонт, яка, за даними каналу, була помилковою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3776
Читайте також
18.06.2021 12:10
«Детектор медіа»
2 912
09.03.2021 15:10
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
7 951
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду