Телеканал «Київ» оголосив тендер на дослідження аудиторії за 300 тисяч гривень

Телеканал «Київ» оголосив тендер на дослідження аудиторії за 300 тисяч гривень

17 Вересня 2020
2706
17 Вересня 2020
15:08

Телеканал «Київ» оголосив тендер на дослідження аудиторії за 300 тисяч гривень

2706
Телеканал «Київ» оголосив тендер на послуги маркетингово-соціологічного дослідження аудиторії та перспектив розвитку каналу.
Телеканал «Київ» оголосив тендер на дослідження аудиторії за 300 тисяч гривень
Телеканал «Київ» оголосив тендер на дослідження аудиторії за 300 тисяч гривень

Про це повідомляє пресслужба каналу

Тендер проводитиметься через Рrozorro. Очікувана вартість – 300 тисяч грн. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій – 25 вересня.

Серед завдань дослідження, зокрема, такі: визначити місце телеканалу в інформаційному полі телеглядачів столиці та області, спектр їхніх вподобань та інформаційних інтересів, потреби та очікування аудиторії щодо сприйняття контенту програм, рейтинг популярності ведучих програм та тематичних передач, а також характер когнітивно-емоційного сприйняття новин та авторських програм телеканалу. Дослідження має бути спрямоване на аналіз конкуренції на ринку і конкуруючих джерел інформації (соцмереж, Інтернету, радіо тощо), а також – ступінь авторитету місцевих ЗМІ, рівня довіри до інформації, що вони надають.

Компанія, яка стане переможцем, має до 30 листопада 2020-го провести маркетингово-соціологічне дослідження аудиторії та оцінити перспективи розвитку телеканалу «Київ».

«Телеканал вирішив оголосити тендер на дослідження своєї аудиторії, оскільки піплметричне дослідження телеаудиторії компанії Nielsen не є репрезентативним для місцевих та регіональних телеканалів. В листопаді 2019-го канал отримав роз'яснення з цього приводу від замовника цього дослідження – Індустріального телевізійного комітету», - повідомляє пресслужба каналу.

Зокрема, ІТК повідомив, що київська вибірка не проходить контрольно-зважувальні параметри, на відміну від загальнонаціональної, а тому цільова група «Київ, 18+» не є репрезентативною для генеральної сукупності, а її вимірювання для локальних каналів має здійснюватися шляхом аналізу аудиторії «18+, Україна» без урахування дизайн-ефекту. В ІТК також зазначили, що показники телеканалу «Київ» знаходяться в межах так званого «довірчого інтервалу», який виникає при екстраполяції даних ТВ панелі на генеральну сукупність. Через це з 31 серпня канал припинив міряти свої рейтингові показники в системі Nielsen.

«Ми пояснили депутатам Київської міської ради, що нав'язана каналу система вимірювань частки аудиторії абсолютно нерелевантна для оцінки локальних комунальних мовників, і домоглися зміни оціночних показників міської цільової програми (МЦП). Саме тому ми в пошуках нового дослідника аудиторії. Зважаючи на світову практику новими показниками МЦП для оцінки некомерційних мовників є reach/досяжність, простіше кажучи – кількість контактів з аудиторією. Причому не важливо, на яких платформах – лінійному ТБ, радіо, онлайн або в соцмережах (які дуже легко вимірюються). Іншим найважливішим показником оцінки роботи каналу є рівень довіри аудиторії, який ми вимірюватимемо регулярними хвилями соцопитувань протягом року. Раніше цей показник перебував на катастрофічно низькому рівні. Глядачі сприймали телеканал не як ЗМІ, а як лакея міської влади, сервільне продовження прес-служби КМДА та Київради. Ми вже більше року позиціонуємо наш телеканал як мовник громади Києва. Зміна позиціонування в очах телеглядачів – головний виклик команди каналу», - зазначив керівник телеканалу «Київ» Юрій Лященко.

За результатами нового дослідження, на яке оголошено тендер, телеканал планує провести зміни в програмній політиці для створення програм з новим позиціонуванням телеканалу як мовника громади.

Нагадаємо, наприкінці вересня Індустріальний телевізійний комітет має назвати дослідницьку компанію, яка з наступного року вимірюватиме телевізійну аудиторію в Україні. Влітку 2020 року ІТК проводив тендер з вибору дослідника телевізійної аудиторії. Свої пропозиції надали дві компанії. З 2014 року дослідженням телевізійної аудиторії займається компанія Nielsen. До неї з 2002 року вимірювання здійснювала GfK Ukraine.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2706
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду