«Медіа Група Україна» закидає «Волі» порушення домовленостей через перепродаж Ліги чемпіонів і Ліги Європи Megogo

«Медіа Група Україна» закидає «Волі» порушення домовленостей через перепродаж Ліги чемпіонів і Ліги Європи Megogo

30 Жовтня 2020
3550
30 Жовтня 2020
12:25

«Медіа Група Україна» закидає «Волі» порушення домовленостей через перепродаж Ліги чемпіонів і Ліги Європи Megogo

3550
А Megogo медіагрупа закидає порушення умов меморандуму щодо показу чемпіонатів Іспанії та Німеччини.
«Медіа Група Україна» закидає «Волі» порушення домовленостей через перепродаж Ліги чемпіонів і Ліги Європи Megogo
«Медіа Група Україна» закидає «Волі» порушення домовленостей через перепродаж Ліги чемпіонів і Ліги Європи Megogo

«Медіа Група Україна» вважає, що компанія «Воля» порушила спільні домовленості після того, як перепродала права на Лігу чемпіонів і Лігу Європи ОТТ-сервісу Megogo. Про це в інтерв’ю виданню «Спорт арена» сказав директор зі стратегії та розвитку бізнесу «Медіа Групи Україна» Федір Гречанінов.

Як уже повідомляв «Детектор медіа», у жовтні стало відомо, що футбольний канал «Волі» Volia Football+ стане доступним на ОТТ-платформі Megogo. Цей канал якраз і показує Лігу чемпіонів і Лігу Європи.

«Свого часу права на Лігу чемпіонів і Лігу Європи купили ми і "Воля". Мабуть, вони були незадоволені тим, як виходить використовувати свої права і який продукт створювати. Після чого компанія "Воля" вирішила оптимізувати свої витрати, перепродавши трансляції компанії Megogo», - сказав пан Гречанінов.

Він вважає, що таким чином компанія порушила домовленості з «Медіа Групою Україна» щодо використання прав на чемпіонати: «Договір на права у "Волі" не з нами, а з УЄФА. Між собою ми досягли домовленості про те, як ми використовуємо права. У нашому розумінні ці домовленості порушені. Дати юридичну оцінку цим діям - завдання юристів. Коли ми вели переговори з Megogo про продаж їм каналів "Футбол 1/2", ми прийшли до "Волі" як до нашого партнера і розповіли про переговори і свої наміри. Заздалегідь і чесно. Самі ж від "Волі" дізналися про продаж матчів Megogo, коли угода фактично відбулася. Ніхто не любить, коли партнер у вас за спиною діє нишком, тож це був несподіваний і тому вельми неприємний крок з боку наших партнерів».

Також, за його словами, після того, як «Медіа Група Україна» не змогла домовитися з Megogo щодо представлення каналів «Футбол/1/2» на платформі, Megogo порушила раніше підписаний меморандум і залишила в себе ексклюзив на показ чемпіонатів Іспанії та Німеччини.

«Ми розуміємо, чому це сталося. Це було емоційне рішення після того, як ми не уклали угоду з розміщення трансляцій телеканалів "Футбол 1/2" на платформі Megogo. Були довгі і складні переговори. Ми практично домовилися, а потім подивилися на ту структуру угоди, до якої ми прийшли, і зрозуміли, що вона нечесна. Ця угода була вигідна одній стороні й абсолютно невигідна для іншої. І, знову ж таки, прямо про це сказали, змушені були переглянути все ще раз і відмовилися від угоди. Оскільки права на чемпіонати Іспанії та Німеччини Megogo відкликала практично відразу після цього, ми розуміємо, що це пов'язані речі», – вважає Федір Гречанінов.

Тепер основним ексклюзивом, за його словами,  на каналах «Футбол 1/2» залишається Українська Прем'єр-ліга.

При цьому він додав, що задоволений нещодавно укладеною угодою з ОТТ-сервісом sweet.tv: «Це той приклад, коли кожна зі сторін отримала те, чого хотіла».

«Детектор медіа» звернувся до «Волі» та Megogo та чекає на їхні коментарі щодо ситуації з домовленостями з «Медіа Групою Україна».

Нагадаємо, у жовтні ОТТ-сервіс sweet.tv розширив перелік спортивних каналів і запустив онлайн-трансляцію каналів «Медіа Групи Україна» - «Футбол 1» і «Футбол 2». Раніше канали «Футбол» були присутніми лише на ОТТ-платформах самої «Медіа Групи Україна» Oll.tv та провайдера-партнера «Волі».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3550
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду