detector.media
30.10.2020 12:25
«Медіа Група Україна» закидає «Волі» порушення домовленостей через перепродаж Ліги чемпіонів і Ліги Європи Megogo
«Медіа Група Україна» закидає «Волі» порушення домовленостей через перепродаж Ліги чемпіонів і Ліги Європи Megogo
А Megogo медіагрупа закидає порушення умов меморандуму щодо показу чемпіонатів Іспанії та Німеччини.

«Медіа Група Україна» вважає, що компанія «Воля» порушила спільні домовленості після того, як перепродала права на Лігу чемпіонів і Лігу Європи ОТТ-сервісу Megogo. Про це в інтерв’ю виданню «Спорт арена» сказав директор зі стратегії та розвитку бізнесу «Медіа Групи Україна» Федір Гречанінов.

Як уже повідомляв «Детектор медіа», у жовтні стало відомо, що футбольний канал «Волі» Volia Football+ стане доступним на ОТТ-платформі Megogo. Цей канал якраз і показує Лігу чемпіонів і Лігу Європи.

«Свого часу права на Лігу чемпіонів і Лігу Європи купили ми і "Воля". Мабуть, вони були незадоволені тим, як виходить використовувати свої права і який продукт створювати. Після чого компанія "Воля" вирішила оптимізувати свої витрати, перепродавши трансляції компанії Megogo», - сказав пан Гречанінов.

Він вважає, що таким чином компанія порушила домовленості з «Медіа Групою Україна» щодо використання прав на чемпіонати: «Договір на права у "Волі" не з нами, а з УЄФА. Між собою ми досягли домовленості про те, як ми використовуємо права. У нашому розумінні ці домовленості порушені. Дати юридичну оцінку цим діям - завдання юристів. Коли ми вели переговори з Megogo про продаж їм каналів "Футбол 1/2", ми прийшли до "Волі" як до нашого партнера і розповіли про переговори і свої наміри. Заздалегідь і чесно. Самі ж від "Волі" дізналися про продаж матчів Megogo, коли угода фактично відбулася. Ніхто не любить, коли партнер у вас за спиною діє нишком, тож це був несподіваний і тому вельми неприємний крок з боку наших партнерів».

Також, за його словами, після того, як «Медіа Група Україна» не змогла домовитися з Megogo щодо представлення каналів «Футбол/1/2» на платформі, Megogo порушила раніше підписаний меморандум і залишила в себе ексклюзив на показ чемпіонатів Іспанії та Німеччини.

«Ми розуміємо, чому це сталося. Це було емоційне рішення після того, як ми не уклали угоду з розміщення трансляцій телеканалів "Футбол 1/2" на платформі Megogo. Були довгі і складні переговори. Ми практично домовилися, а потім подивилися на ту структуру угоди, до якої ми прийшли, і зрозуміли, що вона нечесна. Ця угода була вигідна одній стороні й абсолютно невигідна для іншої. І, знову ж таки, прямо про це сказали, змушені були переглянути все ще раз і відмовилися від угоди. Оскільки права на чемпіонати Іспанії та Німеччини Megogo відкликала практично відразу після цього, ми розуміємо, що це пов'язані речі», – вважає Федір Гречанінов.

Тепер основним ексклюзивом, за його словами,  на каналах «Футбол 1/2» залишається Українська Прем'єр-ліга.

При цьому він додав, що задоволений нещодавно укладеною угодою з ОТТ-сервісом sweet.tv: «Це той приклад, коли кожна зі сторін отримала те, чого хотіла».

«Детектор медіа» звернувся до «Волі» та Megogo та чекає на їхні коментарі щодо ситуації з домовленостями з «Медіа Групою Україна».

Нагадаємо, у жовтні ОТТ-сервіс sweet.tv розширив перелік спортивних каналів і запустив онлайн-трансляцію каналів «Медіа Групи Україна» - «Футбол 1» і «Футбол 2». Раніше канали «Футбол» були присутніми лише на ОТТ-платформах самої «Медіа Групи Україна» Oll.tv та провайдера-партнера «Волі».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY