Серіал «І будуть люди» на СТБ узяв невисокі показники, на відміну від інтернету

Серіал «І будуть люди» на СТБ узяв невисокі показники, на відміну від інтернету

24 Вересня 2020
29098
24 Вересня 2020
16:51

Серіал «І будуть люди» на СТБ узяв невисокі показники, на відміну від інтернету

29098
З 14 по 19 вересня телеканал СТБ показав прем’єру серіалу «І будуть люди». Прямо під час показу канал змінив графік виходу нових серій, але це не підвищило телевізійних показників.
Серіал «І будуть люди» на СТБ узяв невисокі показники, на відміну від інтернету
Серіал «І будуть люди» на СТБ узяв невисокі показники, на відміну від інтернету

На телеканалі СТБ серіал мав показники нижчі за середні каналу як за комерційною аудиторією («18-54, 50 тис.+»), так і за більш загальною («18+»). Тоді як в інтернеті 12 серій за п’ять днів зібрали сукупно близько 1,7 млн переглядів.

На СТБ у вечірньому праймі буднів з понеділка по четвер (14-17 вересня) стрічка мала частку 4,79-5,45%. Частка слоту знизилась у порівнянні з показом розширеної версії серіалу «Спіймати Кайдаша», який виходив о цій порі до саги «І будуть люди».

Схоже, саме через невисокі показники канал змінив сітку мовлення та графік виходу серіалу «І будуть люди». Спершу СТБ планував показувати 12-серійну сагу з 14 вересня впродовж двох тижнів з понеділка по четвер. Щодня в ефір мали виходити по дві серії. При цьому в перші два дні тижня нові епізоди, а в другі два – повтор попередньої серії + нова серія. У суботу 19 вересня мали вийти повтори тих шести серій, які транслювались упродовж тижня.

Однак після першого тижня показу, СТБ вирішив не продовжувати трансляцію серіалу на наступний тиждень, а всі нові серії просто показав у суботу 19 вересня одразу після повторів перших шести епізодів.

У суботу серіал дивились гірше, ніж у будні, – частка 3,91% за комерційною аудиторією. Це ледь не вдвічі нижче за показники «Спіймати Кайдаша» попередньої суботи. При цьому 19 вересня канал показував «І будуть люди» з 5-ї ранку до 17:00.

За аудиторією «18+» показники серіалу і в будні, і у вікенд нижчі.

Пресслужба каналу СТБ у відповідь на прохання «Детектора медіа» розказати про причини зміни планів щодо показу серіалу зазначила: «У серіалі 12 епізодів. Цього недостатньо для програмування на два тижні. Ми вирішили не ставити в прайм повтори епізодів, тому показали в будні прем’єрні серії і завершили показ у суботній прайм».

19 вересня серіал «І будуть люди» виклали у вільний доступ на ютуб-каналі Film.ua. За п’ять днів, станом на 24 вересня, 12 серій зібрали на YouTube сукупно близько 1,7 млн переглядів: перша серія – майже 400 тис. переглядів, наступні – від 200 тис. до 90 тис. переглядів. Менше переглядів зібрали останні серії, що означає, що аудиторія дивиться серіал поступово посерійно.

Нагадаємо, «І будуть люди» – 12-серійна історична драма виробництва Film.ua. Режисер – Аркадій Непиталюк (режисер дебютних короткометражної стрічки «Кров’янка» і повнометражної «Припутні», які отримали номінації та нагороди на призи фестивалів «Молодість», ОМКФ, премії «Золота дзиґа»).

В основу сценарію покладено однойменний роман українського письменника ХХ століття Анатолія Дімарова. Події роману охоплюють тридцятирічний період: з 1901 по 1932 роки минулого століття. У центрі подій – історія кількох українських сімей. Головні герої відчують на собі і своїх близьких турбулентність часу: першу світову війну, революції, встановлення комуністичного режиму.

Проєкт серіалу став одним з переможців пітчингу проєктів патріотичного спрямування Міністерства культури у 2018 році та отримав від держави 32,4 млн грн фінансової підтримки (50% бюджету). Також серіал став одним з переможців конкурсу соціально вагомого контенту про Україну Pitch UA у 2019 році та отримав фінансову підтримку від Агентства США з міжнародного розвитку USAID. Загальний виробничий бюджет серіалу – 64,8 млн грн.

«Детектор медіа» опублікував рецензію кіноексперта, сценариста і письменника Андрія Кокотюхи на серіал «І будуть люди».

Дані показників телевізійної аудиторії надані Vizeum Ukraine. Дані телепанелі належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — «Комунікаційний альянс». Дані наведено для аудиторій «18+», «18–54», вибірки «Вся Україна» та «50 тис.+» за показниками rat % і shr %. Дані Overnight. Детальніше за показниками — у глосарії ІТК.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29098
Читайте також
24.09.2020 13:30
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
15 624
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Інна
1276 дн. тому
Чи буде продовження серіалу « І будуть люди»??
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду