Мінкульт хоче змінити керівництво «Укркінохроніки»

Мінкульт хоче змінити керівництво «Укркінохроніки»

1 Липня 2020
3357
1 Липня 2020
18:50

Мінкульт хоче змінити керівництво «Укркінохроніки»

3357
Міністерство відсторонило директорку і хоче розірвати з нею контракт.
Мінкульт хоче змінити керівництво «Укркінохроніки»
Мінкульт хоче змінити керівництво «Укркінохроніки»

Міністерство культури та інформаційної політики відсторонило Аліну Хорошилову від виконання обов’язків директора державного підприємства «Українська студія хронікально-документальних фільмів» (студія «Укркінохроніка») та поклало їх на її заступника Владислава Авраменка. Про це повідомила заступниця міністра Лариса Петасюк 1 липня на засіданні Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.

«Ми провели коротку інвентаризацію, що там (на «Укркінохроніці». – ДМ) взагалі відбувалося, – розповіла заступниця міністра. – 1.06 був виданий наказ, термін був до 30 червня включно... 26 червня ми видали новий наказ – він відсторонює від виконання обов’язків діючого директора і дає можливість покласти виконання обов’язків на заступника. Цей наказ був підписаний у п’ятницю. Але у зв’язку з тим, що голова комісії (з перевірки. – ДМ) Біденко пішов у відпустку, цей наказ не був доведений до відома “Укркінохроніки”. Наказ цей уже зараз знаходиться в “Укркінохроніці”. Хорошилова повідомлена, що вона відсторонена від виконання обов’язків. Авраменко продовжує їх виконувати».

За її словами, міністерство невдовзі матиме підстави для розірвання контракту з директором: «Склад комісії ми зараз скорочуємо, оскільки дуже його розширили. І на сьогоднішній день юристи, кадри, фахівці по кіно вже зробили свої висновки, крім бухгалтерії, бо в Авраменка не було доступу до документів. Довідка в понеділок буде, і далі ми будемо рухатися, у нас є підстави для розірвання контракту».

Член комітету Гео Лерос запитав у Лариси Петасюк, чи були в неї зустрічі з потенційними забудовниками території кіностудії. Вона відповіла, що не було.

Нагадаємо, 20 травня Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики провів виїзне засідання на двох державних кіностудіях: Київській студії хронікально-документальних фільмів «Укркінохроніка» та ДП «Національна кінематека України». Зокрема, члени комітету обговорювали проблеми збереження кіноплівок «Укркінохроніки» та майбутнє території кіностудії в Печерському районі Києва, яка приваблює забудовників. На той момент головою комітету був народний депутат Олександр Ткаченко. 4 червня Верховна Рада призначила його міністром культури та інформаційної політики.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3357
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду