detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
01.07.2020 18:50
Мінкульт хоче змінити керівництво «Укркінохроніки»
Мінкульт хоче змінити керівництво «Укркінохроніки»
Міністерство відсторонило директорку і хоче розірвати з нею контракт.

Міністерство культури та інформаційної політики відсторонило Аліну Хорошилову від виконання обов’язків директора державного підприємства «Українська студія хронікально-документальних фільмів» (студія «Укркінохроніка») та поклало їх на її заступника Владислава Авраменка. Про це повідомила заступниця міністра Лариса Петасюк 1 липня на засіданні Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.

«Ми провели коротку інвентаризацію, що там (на «Укркінохроніці». – ДМ) взагалі відбувалося, – розповіла заступниця міністра. – 1.06 був виданий наказ, термін був до 30 червня включно... 26 червня ми видали новий наказ – він відсторонює від виконання обов’язків діючого директора і дає можливість покласти виконання обов’язків на заступника. Цей наказ був підписаний у п’ятницю. Але у зв’язку з тим, що голова комісії (з перевірки. – ДМ) Біденко пішов у відпустку, цей наказ не був доведений до відома “Укркінохроніки”. Наказ цей уже зараз знаходиться в “Укркінохроніці”. Хорошилова повідомлена, що вона відсторонена від виконання обов’язків. Авраменко продовжує їх виконувати».

За її словами, міністерство невдовзі матиме підстави для розірвання контракту з директором: «Склад комісії ми зараз скорочуємо, оскільки дуже його розширили. І на сьогоднішній день юристи, кадри, фахівці по кіно вже зробили свої висновки, крім бухгалтерії, бо в Авраменка не було доступу до документів. Довідка в понеділок буде, і далі ми будемо рухатися, у нас є підстави для розірвання контракту».

Член комітету Гео Лерос запитав у Лариси Петасюк, чи були в неї зустрічі з потенційними забудовниками території кіностудії. Вона відповіла, що не було.

Нагадаємо, 20 травня Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики провів виїзне засідання на двох державних кіностудіях: Київській студії хронікально-документальних фільмів «Укркінохроніка» та ДП «Національна кінематека України». Зокрема, члени комітету обговорювали проблеми збереження кіноплівок «Укркінохроніки» та майбутнє території кіностудії в Печерському районі Києва, яка приваблює забудовників. На той момент головою комітету був народний депутат Олександр Ткаченко. 4 червня Верховна Рада призначила його міністром культури та інформаційної політики.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY