У РФ запустять російськомовну версію Independent

У РФ запустять російськомовну версію Independent

18 Червня 2020
1400
18 Червня 2020
10:45

У РФ запустять російськомовну версію Independent

1400
Запуском видання займається експолковник КДБ, мільйонер Олександр Лебедєв.
У РФ запустять російськомовну версію Independent
У РФ запустять російськомовну версію Independent

У РФ до кінця червня 2020 року хочуть запустити російськомовну онлайн-версію британського видання The Independent. Про це Олександр Лебедєв розповів РБК.

Видання публікуватиме лише переклади текстів з британської версії. Дизайн і наповнення сайту також повністю повторюватиме британську версію.

Головний редактор проєкту Артема Артемова каже, що сайт Independent.ru працює в тестовому режимі з лютого 2020 року, проте для користувачів його відкриють протягом двох тижнів.

За його словами, на запуск російськомовної версії The Independent вже витратили «десятки мільйонів рублів». Точний розмір інвестицій він не назвав.

Свідоцтво про реєстрацію ЗМІ російська версія The Independent отримала в листопаді 2019 року. За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, ТОВ «Індепендент Рус» на 100% належить Олександру Лебедєву.

Нагадаємо, експолковник КДБ, мільйонер Олександр Лебедєв придбав британську газету The Independent, а також додаток The Independent on Sunday за 1 фунт стерлінгів. Остаточне підписання угоди відбулося 4 березня 2010 року. Як пише РБК, видання бізнесмен придбав зі збитками в £ 28 млн (близько $ 42 млн за курсом 2010 року). Попередній власник видання виплатив йому £ 9,25 млн ($ 14 млн).

У липні 2017 року британська газета The Independent продала частку власності від 25 до 50% бізнесмену із Саудівської Аравії Султану Мухаммаду Абульядаілу. Бізнесмен заплатив за акції компанії близько £100 млн. Тоді було невідомо, чи Султан Мухаммад Абульядаіл купив акції у материнської компанії, чи перекупив їх у когось з вже наявних інвесторів The Independent. За даними російського РБК, частку власності у розмірі 30% продав син Олександра Лебедєва Євген, який управляє компаніє Lebedev Holdings Ltd.

Редакція газети тоді запевнила, що угода ніяк не вплине на незалежність роботи видання, оскільки відповідні умови були прописані в окремому контракті.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1400
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду