Олександр Лебедєв заснував у Лондоні фундацію на підтримку журналістів

5 Грудня 2011
6672
5 Грудня 2011
13:44

Олександр Лебедєв заснував у Лондоні фундацію на підтримку журналістів

6672
Олександр Лебедєв заснував у Лондоні фундацію на підтримку журналістів

У Лондоні відкрилася організація на підтримку журналістів The Journalism Foundation («Журналістська фундація»), створена за сприяння російського бізнесмена Олександра Лебедєва і газети The Independent, що йому належить. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на сайт організації.

 

Метою організації є підтримка незалежних журналістів і демонстрація позитивного ефекту, який журналістика може виявити на життя людей. The Journalism Foundation фінансуватиме проекти, метою яких є підтримка демократії, допомагатиме журналістам, які працюють в небезпечних умовах, підтримуватиме ініціативи з використання журналістики для суспільного блага. Крім того, фундація має намір створити щорічну премію для журналістів.

 

Організація розпочала свою роботу з двох проектів. Один з них - це спільна ініціатива з університетом City University London зі створення спеціальних курсів у Тунісі для навчання місцевих журналістів. У рамках другого проекту фундація займатиметься підтримкою сайту pitsnpots.co.uk, який висвітлюватиме діяльність місцевої адміністрації в англійському місті Стоук-он-Трент.

 

Фундацію очолить Саймон Кельнер (Simon Kelner), колишній головний редактор газети The Independent. Фінансування The Journalism Foundation здійснюють Олександр Лебедєв і його син Євген Лебедєв. Євген Лебедєв також очолює опікунську раду організації.

 

Олександр Лебедєв неодноразово заявляв про необхідність підтримки незалежної громадянської журналістики. Як повідомляється на сайті бізнесмена, у 2010 році він виступив з пропозицією створити в Росії фонд розвитку розслідування незалежної журналістики імені Михайла Горбачова. Цього року пан Лебедєв вирішив об'єднати зусилля «Новой газеты» і The Independent, що йому належать, у боротьбі з корупцією

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6672
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду