Ложкін хоче купити частку  російського  Sanoma Independent Media

Ложкін хоче купити частку російського Sanoma Independent Media

27 Листопада 2013
5480
27 Листопада 2013
09:27

Ложкін хоче купити частку російського Sanoma Independent Media

5480
Ложкін хоче купити частку  російського  Sanoma Independent Media
Ложкін хоче купити частку  російського  Sanoma Independent Media

Колишній власник українського медіахолдингу UMH group Борис Ложкін зацікавлений у купівлі часток у російському видавничому домі Sanoma Independent Media у фінської Sanoma. Про це з посиланням на власны джерела повідомляє агентство «Прайм».

 

Борис Ложкін підтвердив, що він і його партнер Вадим Горяїнов зацікавлені у цьому активі і проінформувати про це Sanoma.

 

«Нам потрібна інформація, щоб сформувати пропозицію. Поки складно зрозуміти, на яку суму розраховує Sanoma. У будь-якому випадку, кошти у нас є. Якщо знадобиться, можемо залучити інших партнерів, наприклад, Леоніда Макарона», - зазначив пан Ложкін.

 

Гендиректор Sanoma Харрі - Пекка Кауконен на запит агентства щодо цієї пропозиції не відповів.

 

За словами пана Горяїнова, вільні гроші у них з партнером з'явились після продажу UMH, і тепер вони готові вкладати їх в інші активи.

 

Наприкінці жовтня Sanoma оголосила, що на ринках Фінляндії та Нідерландів, та в інших країнах , у тому числі у Росії, проведе стратегічну переоцінку свого бізнесу.

 

«Ми готові продати їх, якщо отримаємо правильну ціну» , - цитували пана Кауконена «Ведомости». Чистий борг Sanoma зростає, а виручка знижується: у 2011 році ці показники склали відповідно 1,6 мільярда євро і 2,4 мільярда євро (на підрозділи у Східній та Центральній Європі може припадати менше 10 % виручки).

 

У Росії фінам належать частки у видавничому домі Sanoma Independent Media: «Фешн прес» (журнали Cosmopolitan , «Домашний очаг» , Esquire тощо; власником 50 % цієї компанії є американський Hearst ), «Юнайтед прес» (журнали Men's Health , National Geographic тощо; на 100 % належить Sanoma), «Бізнес ньюс медіа» (газета «Ведомости» ; на паритетних умовах компанією володіють Sanoma , FT Group і Dow Jones) тощо.

 

«Реальним конкурентом (у переговорах з Sanoma . - Prime) є , по суті, тільки російська «дочка» Hearst - Hearst Shkulev Media, що видає журнали Elle і Maxim. Іншим інвесторам ця покупка навряд чи буде цікава - в медіабізнесі не так багато фахівців» , - вважає Вадим Горяїнов.

 

Нагадаємо, 5 листопада власник групи компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергій Курченко і засновник, президент UMH group Борис Ложкін оголосили про дострокове закриття угоди з купівлі компаніями пана Курченка 99,9% акцій UMH group. Зі своїх посад у медіа холдингу вже пішли сам Борис Ложкін, і його дружина, керівник сегменту ділових медіа UMH Надія Шаломова, директор з маркетингу Олена Мартинова, перший віце-президент UMH Group Григорій Шверк та інші.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://focus.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5480
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду