Українці у 2019 році найбільше користувалися супутником — дослідження SES

Українці у 2019 році найбільше користувалися супутником — дослідження SES

17 Червня 2020
1888
17 Червня 2020
16:07

Українці у 2019 році найбільше користувалися супутником — дослідження SES

1888
У 2019 році українці стали більше користуватися супутником, цифровим ефіром та ОТТ. Аналоговий та цифровий кабель втратили позиції. IPTV не мало зростання.
Українці у 2019 році найбільше користувалися супутником — дослідження SES
Українці у 2019 році найбільше користувалися супутником — дослідження SES

Про це розказав голова представництва SES Astra AB в Україні та країнах СНД Онно Зонневельд, представляючи результати дослідження Satellite Monitor компанії SES за 2019 рік. Дослідження проводилося до кодування українських каналів на супутнику.

Супутник є лідером за типами прийому телевізійного сигналу на українському ринку: ним користуються 34% телевізійних домогосподарств (4,5 млн DTH-домогосподарств). Ця тенденція не змінилася з 2018 року. Частка користувачів кабельного ТБ за останній рік знизилася з 32% до 29%, а цифрового ефірного ТБ - зросла з 31% до 33% (через відключення аналогового ефірного телебачення). Частка IPTV-домогосподарств не змінилася з 2018 року та залишається на рівні 4%.

«Супутник продовжує зростати. Думаю, після кодування буде невеликий спад. Але супутник не перестануть дивитися, ніхто не забрав свої тарілки з дахів будинків. Кабель дещо втрачає позиції. Але цього року ми побачимо зростання ефірного мовлення. IPTV залишається на рівні 4%, і я не очікую, що щось зміниться у найближчому майбутньому», - зазначив пан Зонневельд.

Загалом, за результатами дослідження за 2019 рік, супутникове телебачення присутнє майже у 40% європейських телевізійних домогосподарств і продовжує зростати. «На супутник перейшло 20 млн домогосподарств. Супутник зростає, кабель достатньо стабільний, IPTV зростає, але не так бурхливо, як ми думали», - сказав пан Зонневельд.

Попри те, що ОТТ набирає обертів,  воно є лише додатком до лінійного телебачення, вважає представник SES. «Усі думають та кажуть, що лінійне телебачення помирає. Але це не так. Люди не відмовляються від лінійного телебачення», - додає він. Ринок платного телебачення у Європі стабільний попри різні стрімінгові сервіси. А от у США ситуація зворотна.

Водночас в Україні, за даними SES, 200 тисяч домогосподарств відмовилися від лінійного телебачення. «Це багато, люди переходять на ОТТ», - підкреслив пан Зонневельд.

Нагадаємо, за даними SES, із 2013 по 2018 рік найбільше зростання демонструє саме супутникове мовлення та IPTV.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1888
Читайте також
10.09.2021 15:50
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 322
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду