У BBC призначили нового гендиректора

У BBC призначили нового гендиректора

9 Червня 2020
1435
9 Червня 2020
15:38

У BBC призначили нового гендиректора

1435
Одним з головних завдань нового генерального директора стануть переговори з урядом про майбутнє фінансування компанії.
У BBC призначили нового гендиректора
У BBC призначили нового гендиректора

Рада директорів Британської корпорації суспільного мовлення BBC 5 червня призначила нового генерального директора – Тіма Дейві. Він замінить Тоні Холла, який обіймав цю посаду сім років. Тім Дейві став 17 главою ВВС за 98-річну історію компанії. Про це повідомляє ВВС.  

Тім Дейві отримуватиме 525 тисяч фунтів (728 тисяч доларів) на рік, що на 75 тисяч фунтів більше, ніж Тоні Холл.

Головні виклики Тіма Дейві на посаді:

  • переговори з урядом про майбутнє ліцензійного збору;
  • перегляд комерційної моделі корпорації;
  • відтік молодої аудиторії на інші платформи;
  • збереження високого рівня програм, довіри аудиторії і стандартів неупередженості;
  • створення ВВС, яка повною мірою представлятиме Велику Британію.

До призначення на посаду гендиректора Тім Дейві працював директором продакшну BBC Studios, який займається виробництвом програм та їхнім продажем за кордон.

У ВВС він перейшов з компанії Pepsi у 2005 році. Пан Дейві прийшов на посаду директора з маркетингу, громадських зв'язків та роботі з аудиторією. У 2008 році його призначили директором музичного мовлення на чотирьох радіостанціях ВВС. У 2012 році він очолив комерційний підрозділ корпорації BBC Worldwide. Через місяць його призначили виконувачем обов'язків гендиректора після відставки Джорджа Ентуісла. Після приходу Тоні Холла він повернувся в BBC Worldwide, яка після реорганізації 2018 року перетворилася на BBC Studios.

Нагадаємо, 20 січня 2020 року Тоні Холл оголосив, що влітку піде з посади генерального директора британської корпорації суспільного мовлення BBC, після семи років роботи. Він пояснив своє рішення вважливістю того, щоб гендиректором ВВС була одна й та сама людина під час запланованого глобального фінансового звіту в 2022 році та перегляду статуту корпорації в 2027 році. 

У квітні 2013 році стало відомо, що новий генеральний директор британської корпорації суспільного мовленя Тоні Холл (Tony Hall) офіційно приступив до виконання службових обов'язків. До цього обов’язки гендиректора виконував Тім Деві (Tim Davy). Він вступив на посаду на тлі наслідків гучного скандалу із Джиммі Севілом, одним із «зоряних» телеведучих ВВС 1960-1970 років, дії якого спровокували відставку попередника Холла – Джорджа Ентуісла.

Фото: ВВС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1435
Читайте також
20.01.2020 13:58
«Детектор медіа»
2 289
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду