Телеканали та радіо беруть участь у соціальних ініціативах на підтримку українців під час карантину (ДОПОВНЕНО)

Телеканали та радіо беруть участь у соціальних ініціативах на підтримку українців під час карантину (ДОПОВНЕНО)

16 Квітня 2020
2843
16 Квітня 2020
11:01

Телеканали та радіо беруть участь у соціальних ініціативах на підтримку українців під час карантину (ДОПОВНЕНО)

2843
StarLightMedia підтримала проєкт «Підвішений пакет» для літніх людей, «1+1» зробила благодійним суперфінал «Голосу країни», радіо «Київ» розповідатиме в ефірі про бізнес підприємців, а «Медіа Група Україна» підготувала для українців диджитал-фізкультуру з гравцями «Шахтаря» і разом з Gradus Research запустила моніторинг стану здоров’я і суспільних настроїв українців.
Телеканали та радіо беруть участь у соціальних ініціативах на підтримку українців під час карантину (ДОПОВНЕНО)
Телеканали та радіо беруть участь у соціальних ініціативах на підтримку українців під час карантину (ДОПОВНЕНО)

У зв’язку з пандемією та карантином українські медіа беруть участь у різних соціальних ініціативах на підтримку медиків, підприємців, літніх людей. Про це повідомляють пресслужби каналів та медіагруп.

Так, StarLightMedia підтримала проєкт допомоги літнім людям. У рамках проєкту кожен небайдужий може оплатити на сайті Rozetka продуктовий набір базових продуктів для людей літнього віку («підвішений» пакет). Набір коштує 225 гривень і складається з гречки, макаронів, рису, цукру, пшеничної крупи, м’ясних консервів, соняшникової олії, солодощів і туалетного паперу. Фонд «Життєлюб» розподіляє всі «підвішені» пакети між містами-учасниками. «Нова пошта» формує та  доставляє їх до соціальної служби кожного міста, а соцпрацівники розвозять набори пенсіонерам. В ефір телеканалів ICTV, СТБ, Новий канал та «Оце» вийшли соціальні ролики, що мають на меті залучити допомогу для пенсіонерів зі всієї України.

Також медіагрупа StarLightMedia підтримала проект «Захистимо Україну від COVID-19», який реалізує  Українська біржа благодійності з метою забезпечення українських лікарень необхідними засобами для протидії пандемії. Медіагрупа зняла ролики соціальної реклами, надала ефірні та диджитал-ресурси своїх каналів для збору коштів на підтримку українських лікарів та закладів охорони здоров’я. До інформаційної кампанії долучились також ведучі та зірки каналів StarLightMedia, закликавши підтримати проект у соціальних мережах. Зібрані кошті будуть направлені на купівлю захисних костюмів та респіраторів для лікарів, гематологічних аналізаторів крові, аналізаторів газів та електролітів у крові і витратних матеріалів для них. Також планується закупівля й інших апаратів, матеріалів та засобів особистого захисту.

«Від початку пандемії StarLightMedia робить усе можливе, щоб убезпечити здоров’я наших громадян та сприяти максимальному дотриманню крантину. Ми використовуємо весь наш інформаційний ресурс щоб донести інформацію про необхідні превентивні заходи, закликати до дотримання заходів безпеки та надаємо найбільшу квоту для розміщення соціальних роликів серед українських мовників», – каже Михайло Царьов, генеральний директор StarLightMedia.

Телеканал «1+1» вирішив передати гроші від голосування та продажу реклами під час суперфіналу «Голосу країни-10» на підтримку українських медиків, які рятують життя хворих на COVID-19. Для них придбають захисні костюми, респіратори та інше обладнання, якого зараз не вистачає для захисту здоров’я лікарів.

Ще один канал групи «1+1 медіа», «ПлюсПлюс», на замовлення МОЗ України та Товариства Червоного Хреста України, підготував анімаційний ролик про те, як провести карантин з користю. У ролику зібрані такі поради для дітей як: підтримуй близьких через інтернет або телефоном; знищуй мікроби – допоможи батькам прибратися вдома; дай батькам можливість трошки відпочити; щодня дізнавайся щось цікаве та розповідай друзям; бути розумником круто – вчасно роби домашні завдання; щодня роби зарядку та пий багато води.

Також «ПлюсПлюс» випустив в ефір серію роликів про те, як поводити себе дітям, щоб не заразитись коронавірусом та серію зарядок для дитячої активності вдома. Крім цього канал підготував анімаційну зарядку для дітей та дорослих.

Радіо «Київ FM» вирішило підтримати під час кризи малий та середній бізнес. На сторінці радіостанції у Facebook підприємці можуть заповнити анкету з інформацією про свої проєкти, а радійники розкажуть про їхній бізнес в ефірі безкоштовно.

«Медіа Група Україна» з 13 квітня запустила на телеканалі «Індиго TV» освітній серіал «Диджитал-фізкультура для школярів за участі зірок спорту». Це спільний проєкт Міністерства цифрової трансформації України, Фонду Ріната Ахметова та ФК «Шахтар». Уроки проводять гравці футбольного клубу «Шахтар» — капітан команди Андрій Пятов і захисник Сергій Кривцов. На глядачів чекає демонстрація присідань та випадів, планки, віджимання, бігу на одному місці, йоги, стрибків, вправ на прес, набивання м'яча тощо. Також у серіалі взяли участь зірки шоу «Мамахохотала» на телеканалі НЛО TV Олег Маслюк і Євген Янович.

Також від початку карантину канал «Україна» запустив в ефірі та на діджитал-майданчиках соціальні кампанії #УкраїнаВдома та #Коронавірус: варто знати, які інформують громадян про коронавірусу та надзвичайні умови, викликані пандемією, закликають бути відповідальними, виконувати рекомендації МОЗ, залишатися вдома, надають  моральну підтримку та об’єднують українців.

У межах флешмобу #УкраїнаВдома зі словами підтримки і своїм щоденним досвідом карантину до глядачів звертаються ведучі каналу «Україна», зірки українського шоу-бізнесу, інші відомі особи. Серед них Олексій Суханов, Ольга Сумська, Анна Панова, Настя Каменських, Лілія Ребрик, Анатолій Анатоліч та інші

Окрім цього «Медіа Група Україна» та дослідницька компанія Gradus Research запустили проєкт «Градус здоров’я України. Зворотний зв’язок», який здійснює моніторинг стану здоров’я і суспільних настроїв українців, для оперативного інформування суспільства, держави, медиків. «В умовах надзвичайної ситуації та боротьби з епідемією коронавірусу вкрай важливою є наявність у держави та системи охорони здоров’я механізмів оперативного отримання зворотного зв’язку від українців. Актуальна картина стану здоров’я, рівня дотримання умов карантину та рекомендацій МОЗ, реакції на протиепідемічні дії влади, фінансового стану, змін продуктового кошика стане відчутним кроком в ефективній протидії епідемії коронавірусу та її наслідкам», - вважають у медіагрупі.

Нагадаємо, 6 квітня стартував проєкт «Всеукраїнська школа онлайн», у рамках якого виходять відеоуроки з 11 предметів для учнів 5-11 класів. Транслюють 12 телеканалів: «ПлюсПлюс», «112 Україна», NewsOne, «Піксель», ZIK, «УНІАН ТБ», «Індіго», «Рада», «UA: Культура», «UA: Перший», М1 та 5 канал, а також телеканал «Дом» (для учнів з окупованих територій), медіасервіс Megogo та Oll.tv. Школярі також зможуть дивитися ці уроки у Facebook та YouTube.

Над проєктом працює збірна команда медіафахівців – фрілансери, працівники телеканалів СТБ, «1+1», Новий канал, «Інтер», ICTV, «Україна» та продакшн-студій Patriot, «Квартал 95» та «Мамахохотала».

Ілюстрація: bbc.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2843
Читайте також
22.04.2020 13:45
«Детектор медіа»
2 593
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду