detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
09.04.2020 11:47
Нацрада скасувала конкурс на місцеве мовлення
Нацрада скасувала конкурс на місцеве мовлення
9 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення скасувала конкурс на 29 ФМ-частот у 12 областях для розбудови місцевого мовлення, оголошений 20 грудня 2019 року.

Нацрада скасувала свої рішення про затвердження конкурсних умов (№ 2178) та оголошення конкурсу (№ 2179), ухвалені 12 грудня.

Конкурс скасовано, тому що Нацрада в умовах карантину не може його провести, пояснила перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк. На частоти подавалися по декілька претендентів, яких треба заслухати, а Нацрада в умовах карантину проводить засідання без участі ліцензіатів.

«17 квітня – граничний термін підбиття підсумків конкурсу. У зв’язку з постановою про запобігання поширенню коронавірусу і карантином ми скасовуємо проведення цього конкурсу. Відповідно, всі, хто подав заявки і сплатив конкурсні гарантії, отримають за своєю заявою кошти – вони повинні до нас звернутися. Цей конкурс ми зможемо провести ще раз, усі, хто бажають, подадуться», – сказала пані Герасим’юк.

Нагадаємо, 12 грудня 2019 року Нацрада вирішила оголосити три конкурси на 60 ФМ-частот і затвердила конкурсні умови: для розбудови загальнонаціональних і регіональних радіомереж; для розбудови військово-патріотичного мовлення; для розбудови місцевого мовлення.

На конкурс для розбудови місцевого мовлення Нацрада виставила 29 ФМ-частот у Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Херсонській та Чернігівській областях. Конкурсні умови передбачали не менше 15% програм місцевої тематики від обсягу власного мовлення та можливість ретрансляції суспільних радіостанцій або «Армії ФМ».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY