Телеканал «Донбас онлайн» розпочав супутникове мовлення (ДОПОВНЕНО)

Телеканал «Донбас онлайн» розпочав супутникове мовлення (ДОПОВНЕНО)

20 Березня 2020
7475
20 Березня 2020
13:25

Телеканал «Донбас онлайн» розпочав супутникове мовлення (ДОПОВНЕНО)

7475
20 березня телеканал «Донбас онлайн» почав тестове супутникове мовлення на супутнику ASTRA 4A.
Телеканал «Донбас онлайн» розпочав супутникове мовлення (ДОПОВНЕНО)
Телеканал «Донбас онлайн» розпочав супутникове мовлення (ДОПОВНЕНО)

Новий телеканал «Донбас онлайн» (ТОВ «ТРК “Донбас онлайн”»), який у грудні 2019 року отримав ліцензію на супутникове мовлення і тимчасові дозволи на цифрове ефірне ТБ, розпочав тестове мовлення на супутнику ASTRA 4A. Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердила власниця і директорка ТОВ «ТРК “Донбас онлайн”» Ольга Шаповалова.

З 23 березня канал побачать користувачі провайдера «Ланет». Упродовж місяця канал має стати доступним на Megogo та інших ОТТ-платформах.

Канал мовить на супутнику в у відкритому (некодованому) вигляді. Параметри супутникового сигналу: супутниковий ретранслятор – ASTRA 4A, орбітальна позиція – 5,0° Сх. д., частота прийому – 11747 МГц, символьна швидкість – 30 Мсимв/с, коефіцієнт корекції помилок (FEC) – 3/4, поляризація – лінійна вертикальна, умови розповсюдження програм – у відкритому вигляді, стандарт мовлення – DVB- S2, MPEG-4.

Щодо контенту, то спочатку канал вироблятиме лише сюжети для новин, потім розпочне прямі ефіри, стріми, запустить ранкове шоу тощо, повідомила пані Шаповалова.

«Ми щойно завершили знімати промо до ранкової програми "Огірок-шоу", після карантину ще плануємо запустити вечірнє ток-шоу. Загалом у редакції працюватиме близько 30 людей. Уже активно працюємо над ранковою програмою та новинами», - сказала Ольга Шаповалова, додавши що згодом канал планує виходити в цифровому ефірі, увійти в кабельні мережі спочатку Луганської, а згодом і Донецької областей.

Раніше Ольга Шаповалова працювала на філії НСТУ «UA: Донбас», менеджером якої був її чоловік Андрій Шаповалов.

Нагадаємо, 5 грудня 2019 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення задовольнила заяву про видачу каналу «Донбас онлайн» супутникової ліцензії, а 20 грудня вирішила видати дозволи на тимчасове мовлення у стандарті DVB-T2 у Волновасі, Гірнику, Краматорську, Маріуполі Донецької області, Бахмутівці, Комишувасі, Підгорівці, Широкому Луганської області.

Відповідно до супутникової ліцензії, формат каналу – інформаційно-розважальний з фільмопоказом. Власного контенту в будні планується 4 год. 48 хв. на добу, у вихідні – 2 год. 30 хв.

Крім телеканалу, Ольга Шаповалова запускає ще й однойменну радіостанцію. 12 грудня Нацрада визнала ТОВ «ТРК “Донбас онлайн”» переможцем конкурсу на частоту 104,4 МГц у Щасті Луганської області.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7475
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду