detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
13.02.2020 11:48
Футбольний клуб «Шахтар» запускає свій телеканал
Футбольний клуб «Шахтар» запускає свій телеканал
13 лютого канал проліцензувався в Нацраді.

13 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила видати ПрАТ «Футбольний клуб “Шахтар”» ліцензію на кабельне мовлення за технологією ОТТ телеканалу FCSD.

Телеканал FCSD стане першим футбольним клубним телеканалом в Україні, наголосив представник «Шахтаря». Канал мовитиме цілодобово і транслюватиме матчі «Шахтаря», у тому числі й архівні (клуб має відеоархів за 20 років), до- та післяматчеву аналітику, інтерв’ю з гравцями, репортажі про життя футбольної команди.

Канал «Шахтаря» не входить до «Медіа Групи Україна», яка має три власні футбольні канали, та є окремим проєктом, хоча й має з медіагрупою спільного власника – Ріната Ахметова. Дистрибуцією та монетизацією клубного каналу займатиметься комерційний відділ ФК «Шахтар».

FCSD планує мовити в мережах кабельних операторів, IPTV та OTT-провайдерів. Сигнал до них доставлятиме по IP, уже має угоду з компанією Cosmonova, повідомив представник «Шахтаря». Також канал буде поширювати свій контент на онлайн-платформі футбольного клубу - його сайті.

Канал планує монетизацію за рахунок передплати і розміщення спонсорства. На запитання члена Нацради Олега Черниша, чи буде канал платити кабельним провайдерам за входження в їхні мережі, чи буде сам брати з них плату за ретрансляцію, представник «Шахтаря» сказав, що канал планує отримувати кошти від провайдерів.

Олег Черниш пропонував перенести розгляд питання, щоб канал FCSD підготував відеопрезентацію. Колеги його не підтримали і більшістю голосів підтримали видачу ліцензії строком на 10 років.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY