В Україні заблокують 59 сайтів, з них вісім новинних (СПИСОК)

В Україні заблокують 59 сайтів, з них вісім новинних (СПИСОК)

12 Лютого 2020
9004
12 Лютого 2020
12:50

В Україні заблокують 59 сайтів, з них вісім новинних (СПИСОК)

9004
Печерський районний суд Києва 27 січня ухвалив заблокувати доступ до 59 веб-сайтів, серед яких вісім інтернет-видань, а також – букмекерські компанії та онлайн-казино.
В Україні заблокують 59 сайтів, з них вісім новинних (СПИСОК)
В Україні заблокують 59 сайтів, з них вісім новинних (СПИСОК)

Про це повідомляє пресслужба Національної комісії, яка здійснює державне регулювання в сфері зв'язку та інформатизації.

«Накласти арешт на майнові права інтелектуальної власності, які виникають у користувачів мережі інтернет при використанні наступних веб-ресурсів (59, – ДМ)», – йдеться в повідомленні.

Арешт наклали в рамках кримінального провадження, яке розслідують за ч.1 ст.203-2 (зайняття гральним бізнесом), ч.2 ст.200 (підробка документів) та ч.2 ст.209 (відмивання грошей). Ця ухвала підлягає негайному виконанню, вона може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом 5 днів з дня її оголошення.

Серед ресурсів, які мають заблокувати, опинилися вісім новинних агрегаторів та порталів: «Капітал», «Вголос», SMI.Тoday, Ukr.fm, The World News, Skelet-info, «Чорна мітка» та Dosye.com. Серед сайтів букмекерських контор, зокрема, Favorit, 1XBet та PariMatch.

Провайдери зобов’язані закрити доступ до цих ресурсів:

Зазначимо, що 23 січня 2020 року Київська місцева прокуратура провела обшуки в офісах Favorit Sport та за місцем проживання працівників компанії. Правоохоронці встановили, що група осіб, під виглядом випуску та реалізації лотерей Favorit Sport, проводила незаконну букмекерську діяльність.

Як писав ДМ, Печерський районний суд Києва 23 липня ухвалив рішення про обмеження доступу до платформи для блогерів Еnigma.ua. Керівники платформи стверджують, що причиною блокування начебто стало розміщення матеріалу з назвою «В Україні багато правоохоронців об’єднуються в ОПГ для боротьби з правозахисниками». Крім того, рішенням судді Печерського райсуду Сергія Вовка було обмежено доступ до близько 20 сайтів, при цьому їх власники не були про це попереджені.

Власник і керівник інтернет-видання Ukrpress.info Олексій Платонов 8 серпня подав апеляційну скаргу на рішення суду про блокування 19 інформаційних сайтів, яким був обмежений доступ і до його медіа.

Юристи «Лабораторії цифрової безпеки» вважають, що ухвала суду, яка зобов'язує провайдерів блокувати 19 інформаційних сайтів: blogs.korrespondent.net, enigma.ua та informator.news, go338.top, trident-ua.info, seychas.press, netadvocate.org, compromat.ws, compromat.ws, sled-net-ua, ua-24.com, moscow-post.press, novindoosh.com, stalker-world.net, rospres.press, ustav.press, ukrpress.info та stalker-world.net суперечить як чинному законодавству України, так і міжнародним стандартам у сфері захисту свободи вираження поглядів.

6 серпня Апеляційний суд Києва переніс на 20 серпня на 15:00 розгляд апеляційної скарги щодо рішення про блокування 19 інформаційних сайтів. У суді пояснили, що досі не отримали справу.

18 вересня платформа для блогерів Еnigma.ua повідомила про запуск резервного домену в зв’язку із блокуванням судом доступу до сайта.

25 листопада Апеляційний суд Києва не задовольнив апеляційну скаргу на рішення про блокування 17 українських інформаційних сайтів.

27 грудня стало відомо, що Верховний Суд колегією суддів Першої судової палати Касаційного кримінального суду відмовив мобільним операторам Vodafone Україна, «Київстар» та ТОВ «Видавництво Український медіа дім» у відкритті касаційних проваджень в справі про блокування 17 сайтів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9004
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександра
389 дн. тому
Напишіть українською мовою в що не мож дивитись і так далі а блокують не знати що ,цензура не знати за що(конкретно)російські канали чи що?дурдом що може людина прочитати по кодах?
Дмитро
1506 дн. тому
Не треба дезінформувати людей. Закривають не сайти, а майнові права інтелектуальної власності, які виникають у користувачів мережі інтернет при використанні наступних веб-ресурсів. Запитайте у експертів що це означає. Це означає, що при переході на 59 ресурсів, які є в списку із новинних агрегаторів вони не отримають від цього нічого (допоки не знімуть арешт)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду