Колишній керівник 5 каналу Іван Адамчук каже, що пішов з каналу не з власної волі

Колишній керівник 5 каналу Іван Адамчук каже, що пішов з каналу не з власної волі

3 Лютого 2020
4925
3 Лютого 2020
15:29

Колишній керівник 5 каналу Іван Адамчук каже, що пішов з каналу не з власної волі

4925
Причин свого звільнення у 2018 році Іван Адамчук не знає і досі чекає на пояснення від власника каналу Петра Порошенка.
Колишній керівник 5 каналу Іван Адамчук каже, що пішов з каналу не з власної волі
Колишній керівник 5 каналу Іван Адамчук каже, що пішов з каналу не з власної волі

Про це Іван Адамчук розповів в інтерв'ю «Детектору медіа». 

Він зазначив, що пішов з посади генерального директора 5 каналу в 2018 році не з власної волі. Про своє звільнення він дізнався на зустрічі з власником каналу, п'ятим Президентом України Петро Порошенком. 

«Я пішов з каналу фактично 14 лютого 2018 року. Це було не моє рішення і воно було абсолютно неочікуване. Ми зустрілися з Петром Олексійовичем 17 січня 2018 року... на цій зустрічі я зрозумів, що це, фактично, все. Я працював на каналі з 1997 року, запускав його своїми руками і знав, що рано чи пізно це станеться, я мав би піти з каналу, але все сталося якось… Якось так», – розповів він.

За словами Івана Адамчука, президент Порошенко після звільнення пропонував йому декілька варіантів працевлаштування, зокрема, у державних структурах, але жоден із них Адамчука не задовольнив.  

«Я офіційно пішов у відпустку на вісім місяців, а потім президент України Петро Порошенко (не власник 5-го каналу, а президент) зробив мені кілька пропозицій на вибір – роботу в посольстві Румунії, посольстві Казахстану, Держкомтелерадіо, Національній раді з питань телебачення і радіомовлення (хоча там було заповнено президентську квоту) та Чернівецькій обласній державній адміністрації. Єдині два варіанти, які я міг би розглядати, – Нацрада та Чернівецька ОДА. Але я ненавиджу державну службу, і Петро Олексійович повинен був це пам’ятати… У посольства я не пішов би, бо не володію іноземними мовами і не хотів ганьбити президента і себе, і я йому про це щиро сказав. Ми домовилися, що наступна зустріч відбудеться 16 лютого 2018 року, чекаю на неї і досі...», – розповів Іван Адамчук.

На запитання «Детектора медіа» про причини звільнення, він відповів, що не має такої інформації, але сподівається скоро її отримати.

«І я хотів би отримати відповідь на це питання і знаю, що скоро отримаю. Він (Петро Порошенко - ДМ) порушив наші домовленості, не виконав деяких зобов’язань переді мною, тож я чекаю на пояснення і готовий буду говорити про це, коли їх отримаю», – додав Іван Адамчук.

Нагадаємо, Іван Адамчук бул одним із засновників 5 каналу, на якому працював з моменту його заснування у 1997 році. У 2018 році пішов з посади гендиректора каналу. У грудні минулого року Івана Адамчука було призначено генеральним директором Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість»

Фото: Анастасія Мантач. Фото надані прес-службою кінофестивалю «Молодість»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4925
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ден
1505 дн. тому
Похер на него
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду