detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
03.02.2020 15:29
Колишній керівник 5 каналу Іван Адамчук каже, що пішов з каналу не з власної волі
Колишній керівник 5 каналу Іван Адамчук каже, що пішов з каналу не з власної волі
Причин свого звільнення у 2018 році Іван Адамчук не знає і досі чекає на пояснення від власника каналу Петра Порошенка.

Про це Іван Адамчук розповів в інтерв'ю «Детектору медіа». 

Він зазначив, що пішов з посади генерального директора 5 каналу в 2018 році не з власної волі. Про своє звільнення він дізнався на зустрічі з власником каналу, п'ятим Президентом України Петро Порошенком. 

«Я пішов з каналу фактично 14 лютого 2018 року. Це було не моє рішення і воно було абсолютно неочікуване. Ми зустрілися з Петром Олексійовичем 17 січня 2018 року... на цій зустрічі я зрозумів, що це, фактично, все. Я працював на каналі з 1997 року, запускав його своїми руками і знав, що рано чи пізно це станеться, я мав би піти з каналу, але все сталося якось… Якось так», – розповів він.

За словами Івана Адамчука, президент Порошенко після звільнення пропонував йому декілька варіантів працевлаштування, зокрема, у державних структурах, але жоден із них Адамчука не задовольнив.  

«Я офіційно пішов у відпустку на вісім місяців, а потім президент України Петро Порошенко (не власник 5-го каналу, а президент) зробив мені кілька пропозицій на вибір – роботу в посольстві Румунії, посольстві Казахстану, Держкомтелерадіо, Національній раді з питань телебачення і радіомовлення (хоча там було заповнено президентську квоту) та Чернівецькій обласній державній адміністрації. Єдині два варіанти, які я міг би розглядати, – Нацрада та Чернівецька ОДА. Але я ненавиджу державну службу, і Петро Олексійович повинен був це пам’ятати… У посольства я не пішов би, бо не володію іноземними мовами і не хотів ганьбити президента і себе, і я йому про це щиро сказав. Ми домовилися, що наступна зустріч відбудеться 16 лютого 2018 року, чекаю на неї і досі...», – розповів Іван Адамчук.

На запитання «Детектора медіа» про причини звільнення, він відповів, що не має такої інформації, але сподівається скоро її отримати.

«І я хотів би отримати відповідь на це питання і знаю, що скоро отримаю. Він (Петро Порошенко - ДМ) порушив наші домовленості, не виконав деяких зобов’язань переді мною, тож я чекаю на пояснення і готовий буду говорити про це, коли їх отримаю», – додав Іван Адамчук.

Нагадаємо, Іван Адамчук бул одним із засновників 5 каналу, на якому працював з моменту його заснування у 1997 році. У 2018 році пішов з посади гендиректора каналу. У грудні минулого року Івана Адамчука було призначено генеральним директором Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість»

Фото: Анастасія Мантач. Фото надані прес-службою кінофестивалю «Молодість»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY