Одеський телеканал «Mediaінформ» виграв місце в одеському регіональному мультиплексі

Одеський телеканал «Mediaінформ» виграв місце в одеському регіональному мультиплексі

13 Грудня 2019
3165
13 Грудня 2019
19:44

Одеський телеканал «Mediaінформ» виграв місце в одеському регіональному мультиплексі

3165
12 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначила переможця конкурсу на вільне місце в регіональному мультиплексі Концерну РРТ у 22 населених пунктах Одеської області. Перемогу здобув одеський кабельний телеканал «Mediaінформ».
Одеський телеканал «Mediaінформ» виграв місце в одеському регіональному мультиплексі
Одеський телеканал «Mediaінформ» виграв місце в одеському регіональному мультиплексі

Вільне місце в мультиплексі з’явилося після анулювання ліцензії ТОВ «ТРК “Одеса 1”» («Одеса 1») – дочірньої компанії Прямого каналу, яка так і не розпочала мовлення протягом року після виграшу конкурсу. У конкурсі змагалися два претенденти, які вже брали участь у попередніх конкурсах на цифрові частоти в Одеській області.

«Mediaінформ» (ТОВ «Інформаційне агентство «Медіа-інформ») – кабельний телеканал з Одеси, існує з 2006 року, з 2013 року мовить у кабельних мережах Одеси, Чорноморська та Южного. Працює в прямому ефірі 3,5 годин на добу, решту часу випускає програми в запису. Власниці каналу – журналістка і ведуча програм одеського телеканалу «Глас» Арсенія Покровська і Вікторія Волкова, донька екс-депутата Одеської обласної ради Віктора Волкова. Директор каналу – Ігор Покровський. Канал брав участь у конкурсі на два додаткових місця в мультиплексі в Одеській області у листопаді 2018 року, але програв.

Конкурентом «Mediaінформ» була створена в червні 2019 року одеська компанія «Мост-ТВ». Власниця і директорка компанії – Діна Яценко (Мартинова). Вона сказала, що хоче створити молодіжний телеканал, для його фінансування буде використовувати власні заощадження, допомогу батьків, а також має домовленості з потенційними інвесторами. При цьому не змогла озвучити повний місячний бюджет каналу. На запитання, які інформаційні телеканали їй подобаються, відповіла, що «Інтер» і 5 канал, бо їй цікаво дивитися правдиве телебачення. За її словами, у компанії працює команда з 10 осіб, у перспективі будуть до 30 працівників. Компанія вже брала участь у конкурсі на два вільні місця в мультиплексі в Одесі в серпні 2019 року, але програла.

Ігор Покровський розповів членам Нацради, що одеські ефірні канали ретранслюють супутникові канали «політичної сили, яку всі знають». Де-юре це не ретрансляція, яка заборонена умовами ліцензії, а угоди про «спільне виробництво». «Два канали вже є, зараз третій може з’явитися. І це велика біда. Центральні канали зайшли в цифровий ефір. Це погана дуже тенденція», - сказав він. Заступниця голови Нацради Уляна Фещук одразу попросила дати доручення представнику в Одеській області здійснити моніторинг. Після цього на засідання зайшов член Нацради Сергій Костинський, який на цей момент був в офіційній відпустці, і попросив не давати додаткових доручень, бо представники Нацради якраз планують провести хвилю моніторингу регіональних і місцевих каналів.

Зрештою, члени Нацради віддали перевагу в конкурсі каналу «Mediaінформ» як досвідченому мовнику, який здатний краще забезпечити конкурсні умови.

Таким чином, у результаті чотирьох цифрових конкурсів (грудень 2017, листопад 2018, серпень 2019 і грудень 2019) місця в регіональному мультиплексі Концерну РРТ в Одеській області розподілені таким чином:

1. ТОВ «ТРК “Клуб-ТВ”», Одеса (GTV)

2. ТОВ «ТРК “Андсер”», Одеса (А1)

3. ТОВ «ТРК “Південна хвиля-ТВ”», Одеса («Южная волна»)

4. ТОВ «ТРК “Моя Одеса”», Одеса («Думская.TV»)

5. ТОВ «Реноме інет», Одеса (Olvia)

6. ТОВ «Інформаційне агентство «Медіа-інформ» («Mediaінформ»)

7. ТОВ «Гравіс», Київ («ПлюсПлюс»)

8. ТОВ «ТРК “Нова Одеса”», Одеса («Первый городской»)

9. ТОВ «Ріак-інформ», Одеса (7 канал)

10. ТОВ «ТРК “Здоров’я”», Одеса («Здоровье») – Одеса і 11 населених пунктів центральної та південної частин Одеської області

10. ТОВ «Балінформкомпанія», Балта Одеської обл. (БІК) – 10 населених пунктів північної частини Одеської області

11. ТОВ «Телерадіокомпанія “Град”», Чорноморськ Одеської обл. («Град»)

12. ТОВ «Телерадіокомпанія “Арт”», Одеса (7 канал)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3165
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду