У Європі стали менше користуватись піратським контентом, - дослідження

У Європі стали менше користуватись піратським контентом, - дослідження

5 Грудня 2019
1286
5 Грудня 2019
16:51

У Європі стали менше користуватись піратським контентом, - дослідження

1286
Користування краденим контентом у Європі знизилося більше ніж на 15%. Про це йдеться у звіті Бюро інтелектуальної власності Європейського Союзу (EUIPO), повідомляє ініціатива «Чисте небо» з посиланням на матеріали IBC.
У Європі стали менше користуватись піратським контентом, - дослідження
У Європі стали менше користуватись піратським контентом, - дослідження

Найбільш стрімке зниження споживання піратського спостерігалося в музичній сфері — на 32%.

«Індустрії, для яких важливе дотримання права інтелектуальної власності — кіно, телебачення, музика та інші — створюють в ЄС понад 11 мільйонів робочих місць. Піратство — це втрата прибутку компанії, а значить, пряма загроза для галузі і зайнятих у ній. Попри зниження споживання піратського контенту згідно нашого дослідження, нам всім  потрібно буде ще прикласти багато зусиль для вирішення цієї проблеми. Ми сподіваємося, що наші дані допоможуть тим, хто приймає рішення розробити найкращі політики та підходи», - каже виконавчий директор EUIPO Крістіан Арчамбо.

Об’єм ринку несанкціонованих трансляцій по IPTV, якими користуються приблизно 13,7 млн. громадян ЄС складає в середньому 941,7 млн. євро на рік. Це разові платежі, покупка нелегальних приставок або довгострокові підписки, реалізовані неавторизованими продавцями. Середній користувач ЄС витрачає 5,74 євро в місяць на неавторизовані IPTV сервіси.

Нагадаємо, дослідження, проведене Gemius для української антипіратської ініціативи «Чисте небо» влітку 2019 року показало, що 31% українців готові платити за легальний контент. Торік таких респондентів було 14%

«Ми приємно здивовані результатами літнього дослідження, особливо беручи до уваги те, що ми рухаємося в одному цивілізованому напрямку разом з Європою. І хоч готовність платити не означає відмову від нелегального, ми помітили покращення показника і серед тих, хто вже реально платить — 8% опитаних, що на чверть більше, ніж минулого року!», - наголошує директорка Громадської спілки «Ініціатива Чисте небо» Катерина Федорова.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1286
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду