Заступник Бородянського заявив, що кіностудія Довженка не підлягає приватизації

Заступник Бородянського заявив, що кіностудія Довженка не підлягає приватизації

29 Листопада 2019
1809
29 Листопада 2019
16:00

Заступник Бородянського заявив, що кіностудія Довженка не підлягає приватизації

1809
Національна кіностудія імені Довженка не підлягає приватизації.
Заступник Бородянського заявив, що кіностудія Довженка не підлягає приватизації
Заступник Бородянського заявив, що кіностудія Довженка не підлягає приватизації

Про це 29 листопада повідомив перший заступник міністра культури, молоді та спорту Анатолій Максимчук, передає «Укрінформ».

«Йдеться про створення моделі приватно-державного партнерства, коли буде залучений стратегічний інвестор, який здійснить реновацію студії і запустить її», – пояснив він.

За словами голови МКМС Володимира Бородянського, хоча державні кіностудії на сьогодні неефективні, кіностудію імені Довженка буде збережено.

«Наявність чи відсутність державних кіностудій за останні 5 років ніяк не вплинули на розвиток українського кіно. 90% того, що тут знімалося, було знято на приватних кіностудіях. Але ми вважаємо, що в державі є така перлина, як кіностудія Довженка. І зараз ми працюємо над тим, щоб сформувати концепцію, що ми хочемо отримати від розвитку конкретної кіностудії Довженка в Києві і в країні. Ми винесемо цю концепцію на обговорення, а потім буде оголошений конкурс і пройдуть необхідні процедури», – розповів він.

На його думку, держава повинна бути регулятором і створювати умови, які дозволяють українським продюсерам створювати кіно та серіали, а також бути їх протекціоністом у прокаті.

Як писав ДМ, 23 листопада 2019 року міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський сказав, що кіностудія Довженка може бути приватизована «з цільовим призначенням саме як кіностудії». За його словами, кіностудію, можливо, використовуватимуть як суспільний простір, арт-хаб, у якому будуть студії та музеї.

Нагадаємо, про можливість приватизації Кіностудії Довженка стало відомо у 2017 році. Як заявляв Максим Нефьодов, який на той момент був заступником міністра економічного розвитку і торгівлі, наміри продати кіностудію Довженка - це довгострокова перспектива. У лютому 2018 року віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що Кабмін прийняв рішення, що кіностудія Довженка не підлягає приватизації.

Також категорично проти приватизації кіностудії імені Довженка виступив на той час міністр культури Євген Нищук. Він заявив, що кіностудія імені Олександра Довженка як об'єкт, що має статус національного, не може бути приватизована.

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1809
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду