Голова Мінкульту виступає категорично проти приватизації кіностудії імені Довженка

Голова Мінкульту виступає категорично проти приватизації кіностудії імені Довженка

16 Вересня 2017
2054
16 Вересня 2017
16:04

Голова Мінкульту виступає категорично проти приватизації кіностудії імені Довженка

2054
Міністр культури Євген Нищук заявляє, що кіностудія імені Олександра Довженка як об'єкт, що має статус національного, не може бути приватизована.
Голова Мінкульту виступає категорично проти приватизації кіностудії імені Довженка
Голова Мінкульту виступає категорично проти приватизації кіностудії імені Довженка

Про це сказав у коментарі журналістам, повідомляє «Укрінформ».

«Я категорично проти, щоб ця студія була приватизована... Це питання знято в даному випадку, тим більше, що кіностудія Довженка має статус національної, це є певний символ, певний бренд українського кінематографу. Наступного року кіностудії виповнюється 90 років. Тому ми відстоюємо наші символічні об'єкти, в які може інвестувати не тільки держава, але й інші партнери, і зробити так званий ребрендінг», - сказав Євген Нищук.

За його словами, зараз до співпраці з кіностудією ім. Довженка висловили зацікавленість деякі французькі кінокомпанії, зокрема в оренді та модернізації студійних приміщень.

Водночас міністр культури зауважив, що ті кіностудії, які використовуються не за призначенням, можуть бути передані в концесію або приватизовані без зміни профілю діяльності.

«Ті кіностудії, які знаходяться в стагнації, не використовуються належним чином, є слушна думка, щоб знаходити інвесторів в той чи інший спосіб - чи це концесія, чи це приватизація без зміни діяльності», - сказав Нищук.

Раніше голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко заявив, що Україна має зберегти державні кіностудії, зокрема і кіностудію імені Олександра Довженка, і створити умови для їхнього розвитку, усунувши законодавчі перепони.

Він не підтримує плану Міністерства економічного розвитку і торгівлі щодо приватизації державних кіностудій. На його думку, спершу потрібно проаналізувати причини неефективної роботи цих підприємств, реформувати їх і за потребу залучити інвесторів, але не приватизовувати.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі оприлюднило перелік об’єктів державної власності, які пропонуються до приватизації, до якого включено три державні кіностудії: Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка, Українська студія хронікально-документальних фільмів та Українська кіностудія анімаційних фільмів.

Міністерство культури заявило, що публікація такого переліку не є прийнятим рішенням про приватизацію, а лише пропозиціями Мінекономрозвитку.

У Мінекономрозвитку пояснили, що наміри держави приватизувати кіностудію імені Довженка мають довгострокову перспективу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2054
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
олександр
2385 дн. тому
Kоламбія, Парамаунт, XX-вік, Гамонт ніколи не були державними, декілька раз мніняли власників, чомусь не отримують гроши від держави, і чомусь фільми приносять гроші. ніxто не знає чому?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду