Уряд передумав приватизувати кіностудію Довженка

Уряд передумав приватизувати кіностудію Довженка

1 Лютого 2018
2232
1 Лютого 2018
17:12

Уряд передумав приватизувати кіностудію Довженка

2232
Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко в ефірі 5-го каналу повідомив про прийняття політичного рішення, що кіностудія імені Олександра Довженка не підлягає приватизації.
Уряд передумав приватизувати кіностудію Довженка
Уряд передумав приватизувати кіностудію Довженка

Про це інформує «Урядовий портал».

«Але це не означає, що вона має залишитися в тому вигляді, в якому вона зараз є. Тому що стан її жахливий. Причини цього стану очевидні – її свідомо вбивали і доводили до зубожіння протягом тривалого часу», – наголосив пан Розенко.

«На сьогодні від Національної кіностудії Довженка залишилися лише назва, добре ім’я, частина колективу і прекрасні актори.  Але матеріально-технічна база  фактично в стані занепаду», – зазначив урядовець.

За його словами, Міністерство культури разом з Національної кіностудією та Держкіно найближчим часом розроблять проект стратегічного плану розвитку і модернізації Національної кіностудії імені Довженка.

«Переконаний, що цього року, в 90-ту річницю заснування кіностудії Довженка, ми будемо мати прориви в цьому напрямку, в тому числі і щодо матеріально-технічного переоснащення, яке дасть шанс кіностудії відновити свою діяльність», – сказав віце-прем’єр.

Як повідомляв «Детектор медіа», раніше Міністерство економічного розвитку і торгівлі оприлюднило перелік об’єктів державної власності, які пропонуються до приватизації, до якого включено три державні кіностудії: Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка, Українська студія хронікально-документальних фільмів та Українська кіностудія анімаційних фільмів.

Міністерство культури заявило, що публікація такого переліку не є прийнятим рішенням про приватизацію, а лише пропозиціями Мінекономрозвитку.

У Мінекономрозвитку пояснили, що наміри держави приватизувати кіностудію імені Довженка мають довгострокову перспективу.

Пізніше категорично проти приватизації кіностудії імені Довженка виступив міністр культури Євген Нищук. Він заявив, що кіностудія імені Олександра Довженка як об'єкт, що має статус національного, не може бути приватизована.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2232
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду