Адвокати Шустера розглядають можливість позову до «1+1» на 55 млн грн

Адвокати Шустера розглядають можливість позову до «1+1» на 55 млн грн

28 Листопада 2019
3686
28 Листопада 2019
16:09

Адвокати Шустера розглядають можливість позову до «1+1» на 55 млн грн

3686
Поки що Савік Шустер подав позов про захист честі та гідності проти Ігоря Коломойського, «Української правди» та Олени Притули.
Адвокати Шустера розглядають можливість позову до «1+1» на 55 млн грн
Адвокати Шустера розглядають можливість позову до «1+1» на 55 млн грн

28 листопада Шевченківський районний суд міста Києва переніс на 23 січня розгляд справи за позовом телеведучого Савіка Шустера до олігарха та власника каналу «1+1» Ігоря Коломойського щодо спростування інформації з інтерв’ю пана Коломойського «Українській правді». Представники Савіка Шустера розглядають можливість ще одного позову – до каналу «1+1» щодо стягнення 55 млн грн.

Суддя Шевченківського районного суду Олена Піхур вирішила перенести судове засідання через те, що двоє відповідачів – Ігор Коломойський та редакторка-засновниця «Української правди» Олена Притула – не були повідомлені про судове засідання.

Після засідання представник Савіка Шустера, адвокат Ярослав Романчук, розповів журналістам деталі позову: «Позивач вимагає спростування недостовірної інформації про те, що “Савік Шустер студія” брала гроші з учасників програми – ішлося про двох мерів. У двох програмах («Шустер live». – ДМ), які вийшли у 2015 році на 1+1, учасниками були мери Тернополя та Чернігова. Вони в прямому ефірі “Свободи слова Савіка Шустера” (на каналі «Україна» восени 2019 року. – ДМ) повідомили, що таких платежів вони додатково не здійснювали. Тому інформація, поширена Ігорем Коломойським, є недостовірною, вона ганьбить честь, гідність і ділову репутацію нашого довірителя».

Позовні вимоги: спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди на суму 10 млн грн, які Савік Шустер, у разі виграшу в суді, збирається витратити на ремонт дороги. Адвокат пана Шустера не уточнив, які саме позовні вимоги до кожного зі співвідповідачів (Ігоря Коломойського, Олени Притули і ПП «Українська правда»).

За його словами, також представники пана Шустера розглядають можливість ще одного позову до Господарського суду проти ТРК «Студія 1+1»: «Ми аналізуємо зараз, чи є підстави для подання до Господарського суду щодо стягнення з ТРК 1+1 55 млн грн. Договір між 1+1 та Савік Шустер студією був укладений на період з 3 вересня 2015 року до 30 серпня 2016 року. На підставі цього договору Савік Шустер студія передавала передачі, а Студія 1+1 мала їх приймати та ретранслювати. Договір на час його дії не був розірваний. Фактично студія Савіка Шустера виконала всі умови і впродовж усього згаданого періоду передавала радіосигнал до Концерну РРТ. І ми маємо підтвердження від Концерну, що сигнал приймався Студією 1+1. Тому ми аналізуємо, чи дійсно така заборгованість є». Він додав що «1+1» приймав від «Савік Шустер студії» сигнал 52 програм, але вони не виходили в ефір, «і тим самим вони (канал. – ДМ) не виконали умов договору».

На запитання «Детектора медіа», чому Савік Шустер лише зараз вирішив позиватися до суду, Ярослав Романчук відповів: «Інтервю Ігоря Коломойського вийшло лише в травні 2019 року. Це справа позивача – коли звертатись до суду. Терміни позовної давності не прострочені».

Нагадаємо, 20 вересня 2019 року телеведучий у прямому ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» посварився з бізнесменом Ігорем Коломойським та повідомив, що подаватиме на нього до суду.

Савік Шустер нагадав про конфлікт із каналом Коломойського, а саме: у 2015 році він підписав контракт на три роки з каналом «1+1», проте після двох випусків його програму зняли з ефіру. Також телеведучий вказав, що Ігор Коломойський звинуватив його в тому, що він нібито брав гроші з гостей програми за участь в ній. Начебто саме через це програму було знято з ефіру. При цьому, стверджував Коломойський, Савік Шустер отримав наперед гроші за 10 передач, хоча вийшло лише дві.

Голова «Савік Шустер студії» та колишній власник телеканалу 3S.tv Павло Єлізаров додав, що позов до Коломойського буде на 10 млн гривень, за які він «відремонтує дорогу в Маріуполі».

Також під час ефіру «Свободи слова Савіка Шустера» до студії зателефонував сам Ігор Коломойський. Він вимагав від Шустера та Єлізарова повернути гроші за випуски програми на «1+1», які не вийшли в ефір – 2 млн 300 тис. доларів.

Зрештою, Савік Шустер подав проти Ігоря Коломойського позов про захист честі та гідності. Перше засідання було призначено на 28 листопада.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3686
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду